27 F: Marxa europea pels drets de les persones refugiades

Les imatges del cos d'Aylan Kurdi de 3 anys ens van aterrir. Com el petit Kurdi, durant els darrers mesos més de 300 infants han mort a les aigües de la Mediterrània, mentre fugien amb les seves famílies de la guerra, la persecució i la fam. Fins quan des d'Europa permetrem que la Mediterrània sigui un cementiri, que les persones refugiades morin a les nostres fronteres o que visquin en condicions inhumanes als camps de Calais o Dunkerque? Diguem prou! El 27 de febrer convoquem tota la ciutadania de Barcelona per afegir-se a la Marxa Europea pels Drets de les Persones Refugiades, per demanar a les autoritats europees i als nostres governs que garanteixin vies segures i legals per als milers de desplaçats que busquen protecció i asil al nostre continent.

La concentració serà oberta a tota la ciutadania, sense banderes ni sigles polítiques i tindrà lloc a la Seu de la Comissió Europea (Passeig de Gràcia, 90) a les 12:00h. Des de allí marxarem cap a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya (c/ Mallorca, 278).

Us convidem a manifestar-nos-hi en favor d'una Europa humana i solidària, que reconegui la seva responsabilitat legal i moral al drama de la guerra i l'exili. Volem denunciar la coresponsabilitat de la Unió Europea i els governs europeus en la guerra a l'Orient Mitjà , ja sigui perquè venen armes als contendents o duen a terme bombardejos que causen milers de morts entre la població civil. Són les mateixes autoritats europees que reprimeixen i roben “legalment” les pertinences a la gent que només volen vies segures que garanteixin el seu viatge per Europa per tal de trobar-hi asil i protecció.

Fins i tot, els governs de lʼUE s'enreden en discussions estèrils sobre els contingents dʼacollida que resulten miserables, mentre ciutats com Barcelona, Madrid o Paris ja han demostrat la seva disposició a fer acomplir el dret de refugi i protecció que les lleis internacionals reconeixen per a qui fuig de la guerra i les seves conseqüències.

Diguem Prou! Aquesta no és lʼEuropa que volem! La nostra Europa es reflectix en les iniciatives ciutadanes que fins ara han assegurat el rescat de moltes persones a punt dʼofegar-se al mar Egeu, que han organitzat la primera acollida a les platges i illes de Grècia o que han fet arribar articles de primera necessitat a la població assetjada a les zones de guerra com ara Síria, l'Iraq o l'Afganistan.

Europa ha d'acceptar les seves responsabilitats, perquè hi hem viscut la guerra, la fam, la persecució i el mateix patiment. Cal així, donar una resposta humana i digna, incompatible amb una Europa que no volem, per xenòfoba i insolidària, perquè gira l'esquena al patiment i la mort de milers de persones. Volem una Europa més humana, més digna, més solidària, que garanteixi un #CamiSegur a les persones refugiades.

Per tot això, el 27 de febrer exigirem que s'obrin vies segures per a totes les persones refugiades, per assegurar el seu benestar durant el seu llarg camí a Europa i també que el govern espanyol obri ja les seves fronteres almenys a la quota assignada de 16.000 refugiats i que deixi que els ajuntaments com el de Barcelona puguin acomplir amb el seu deure ètic i de respecte amb els Drets Humans: donar allotjament, assistència mèdica i psicològica a les persones refugiades i escolarització a la canalla.

Enllaç al vídeo: https://youtu.be/IGaBKAjpDI0

Barcelona Refugi, grup de treball de Barcelona en Comú