Vine i participa en la constitució dels nous plens dels districtes!

Demà dimecres 29 és un dia clau, ja que es constitueixen els plens de districte de la ciutat -a excepció del de Sarrià-Sant Gervasi, que es constitueix el dijous- i es presenten els nous consellers de districte, elegits per primer cop a través d'un procés participatiu obert a tota la ciutadania. Els plens de districte són un espai fonamental de deliberació, ja que és on es discuteixen les polítiques més properes a la ciutadania i mesures de barri i de proximitat. En l'aposta de l'actual govern municipal per apropar les institucions als carrers, els districtes i barris adquireixen una nova rellevància política, i respon a un projecte de ciutat que aposta per la  proximitat. 

La tasca dels consellers/as és primordial en un projecte com Barcelona en Comú. Un/a conseller/a de districte de Barcelona En Comú té com a tasca principal la relació amb el teixit associatiu i el coneixement del territori. A més a més, ha de procurar obrir les portes de la institució perquè la política del districte sigui plural i participativa. És per això que forma part del Consell i òrgans de districte, i presenta propostes o esmenes. 

Els veïns i les veïnes dels barris han de ser l'epicentre de la vida pública dels districtes perquè són els que es coneixen millor les seves necessitats, problemàtiques i fortaleses. És per aquest motiu que us animem a tots i totes a venir i participar demà dimecres -i dijous en el cas de Sarrià-Sant Gervasi- a les 19h a la constitució dels nous plens de districte. La política des de les institucions s'ha de fer per la gent i amb la gent. 

A més a més volem anunciar que a partir de demà es podran seguir en streaming, per primer cop en la història de l'Ajuntament, tots els plens de districte, un canvi que considerem molt important en el camí cap a una major transparència i participació. Per tant, si no pots assistir, segueix els plenaris per streaming a través dels webs de cada districte, a excepció dels casos de Gràcia i Ciutat Vella, on no estarà disponible per raons tècniques.