Segona condemna judicial contra MetrópoliAbierta per difondre fakenews

El web de fakenews MetrópoliAbierta (propietat de Pedro J. Ramírez) ha estat condemnat pel Jutjat de Primera Instància 23 de Barcelona a publicar la rectificació a una notícia falsa que va publicar el desembre de 2020. També ha estat obligada a pagar els costes del judici.

MetrópoliAbierta va publicar una notícia titulada "Una empresa investigada por corrupción se lleva millones del Ayuntamiento de Colau" la qual estava plena d'imprecisions i falsedats molt greus: ni s'havia contractat l'empresa TEC-4 per valor de 10 milions d'euros (sinó per 100.000€), ni el Sr. Valdés havia atorgat tots els contractes (de fet, només va participar en un), ni tampoc el Sr. Valdés va estudiar a Moscú (és totalment fals), ni tampoc cap de les adjudicacions del Sr. Valdés estan en cap procediment judicial ni policial, i tampoc l'estació de Sagrera depèn del Sr. Valdés (de fet no depèn ni de l'Ajuntament de Barcelona, sinó que és una estructura ferroviària estatal).

Per tot això, i per no haver publicat les rectificacions com exigeix la llei, el web de MetrópoliAbierta i l'aleshores director Lluís Regàs Romacmora han estat condemnats a publicar la rectificació com estipula la Llei i a pagar les costes del judici.

Veure la sentència nº214/2021

 

No és l'únic cop que MetrópoliAbierta ha estat condemnada judicialment per difondre fakenews contra els Comuns i Ada Colau. Fa poques setmanes ja va ser condemnada per una fakenews sobre Barcelona Energia, i la seva propietària CrónicaGlobal també fou condemnada per un jutjat per difondre una fakenews sobre Janet Sanz al juliol d'aquest mateix any.

En total, el grup GlobalMedia (propietat d'El Español, de Pedro J. Ramírez) que engloba els webs CrónicaGlobal i MetrópoliAbierta, ja ha hagut de rectificar 9 titulars i notícies falses, i ha rebut 3 condemnes judicials per difondre fakenews contra els Comuns i Ada Colau.

Si us plau, difon aquest desmentiment per combatre la desinformació!