Què s'ha fet a ... Sant Antoni?

La inauguració de l'esperat i rehabilitat mercat i de la superilla ha promogut la dinamització del comerç de proximitat característic i fa del barri un espai per a les persones en lloc dels cotxes. I per evitar efectes gentrificadors en aquesta zona, ens hem avançat amb la implantació d'un pla d'usos. 

Ja tenim el mercat!

Per fi podem gaudir d'un dels mercats més emblemàtics de la ciutat. 

Després d’anys d'obres i reivindicacions veïnals, el Mercat de Sant Antoni per fi ha obert les seves portes. Un dels mercats més emblemàtics de la ciutat manté la seva essència i els seus espais, com el mercat del llibre o els encants, alhora que esdevé un punt de trobada pel barri. 

Més info

Una superilla millorada

Nous espais pacificats per emplenar de barri els voltants del mercat.  

L’experiència del Poblenou ens ha permès posar en marxa una superilla als voltants de Sant Antoni, entre els carrers Comte Borrell i Tamarit, que ha permès recuperar 26.000 m2 d’espai públic i respondre així a una demanda dels veïns i veïnes de tenir una zona oberta i peatonal.

Més info

Lluitem contra la gentrificació i pel dret a l'habitatge

El barri, pels veïns i veïnes, no pels turistes!

Siguent conscients que les obres de millora porten també problemes de gentrificació, ens hem avançat limitant bars i restaurants i botigues de souvenirs a tots el barri amb un nou Pla d'usos. Aquesta zona també està congelada pel pla d'allotjaments turístics: no es poden fer més hotels, apartaments turístics, i cap pis més pot tenir llicència de pis turístic. 

I pel que fa a l'habitatge, per primera vegada l’Ajuntament fa acompanyament de la gent que pateix mobbing immobiliari, tenen assessorament jurídic i en contacte permanent. A més s’han fet mesures perquè els especuladors ho tinguin més difícil per fer fora la gent de casa amb l’excusa de fer obres. 

Hem fet un cens de pisos buits a St. Antoni: de 2.847 pisos visitats n’hi ha 306 de buits, i entraran a la borsa d’habitatge municipal si el propietari vol, ja que l'ajudem per posar-los en lloguer assequible i amb garantia que cobraran el lloguer. També es donen ajuts per a rehabilitar-los si el propietari respecta l’índex de preu de lloguer marcat per la Generalitat. 

Més info