Què s'ha fet a... Sant Andreu?

En el mandat anterior, Sant Andreu va ser el segon districte amb menys inversió per càpita, i Sant Andreu de Palomar va ser un dels barris menys afavorits. En aquest mandat s’ha aconseguit desbloquejar dos grans projectes, com la pacificació del carrer Gran i l’escola La Maquinista. Aquí tens algunes de les coses que hem impulsat.

Pacificació Gran de Sant Andreu, un reclam veïnal

Quasi 5M d’euros per convertir aquest carrer en una via més amable per als veïns i veïnes

Després d’anys de demandes veïnals, en aquest mandat s’ha pogut dur a terme la pacificació del Carrer Gran de Sant Andreu, que ara és una via de plataforma única amb nou mobiliari urbà i més serveis i espais verds. El projecte s’ha fet a través d’un ampli procés participatiu que dona resposta a les necessitats veïnals del principal eix comercial del districte de Sant Andreu. En total, s’hi han invertit quasi 5M d’euros.

Més info

Recuperació de l’espai públic i creixement urbà

La modificació del Pla General Metropolità del nucli antic de Sant Andreu permetrà conservar el patrimoni històric i les seves edificacions típiques

El Pla Especial de Reforma Interior de Lanzarote ha permès expropiar el centre Castellano-Leonés per reurbanitzar i modificar el paisatge urbà de l’illa compresa entre els carrers Lanzarote, Residència, Gran de St. Andreu, Eiximenis, Valentí Iglesias i el passeig Torras i Bages. En total, més de 3.000 m2 de nous jardins i un miler de m2 que es destinaran a jocs infantils. A més, durant aquest mandat s’ha fet la urbanització del parc Antoni Santiburcio i s’obrirà la nova Rambla Marta Mata rere l’escola Eulàlia Bota.

Més info

L’Escola La Maquinista, quasi a punt

L’Escola La Maquinista és una reivindicació històrica del barri, que porta 10 anys esperant l’edifici definitiu

En aquest mandat s’ha aconseguit desbloquejar el tema fent una recuperació forçosa del sòl i negociant amb els propietaris del centre comercial, i està previst que l’escola pugui obrir portes el curs 2020/21. Fins aleshores, els alumnes faran classe en una escola provisional al carrer Fernando Pessoa, finançada per l’Ajuntament.

Més info

Altres mesures importants

 

Què hem fet en educació?

  • Nou institut de secundària Martí i Pous en mòduls provisionals. Previsió de trasllat a l’edifici de la Fabra i Coats al març de 2019
  • Nou institut de secundària Sant Andreu-La Sagrera, previst pel 2019/20 Segona línia a l’escola Ignasi Iglesias

 

Què hem fet en equipaments?

  • Remodelació del mercat de Sant Andreu: les obres començaran al juny de 2019