Què s'ha fet a... Sagrada Família?

La Sagrada Família és un barri amb un alt impacte del turisme, amb manca d’equipaments i necessitat d’habitatge. En aquest mandat, s’ha treballat per revertir aquests problemes i s’ha atès una lluita veïnal de fa anys amb el nou Ateneu el Poblet gestionat pel teixit associatiu. També és un barri on s’està promovent l’economia social i solidària, la cultura i el feminisme. Aquí tens algunes de les coses que hem impulsat.

Més infants, més escoles

La Sagrada Família és un dels barris amb menys equipaments escolars; tres noves escoles permetran cobrir la demanda

En aquest mandat s’han obert tres noves escoles, l’Escola Bressol Leonor Serrano i les escoles Gaia, amb tres línies educatives, i 9 graons, que tot i estar al barri de la Dreta de l’Eixample, cobreix la demanda de Sagrada Família. És una gran notícia pels infants de la Sagrada Família, un dels barris amb més població i menys escoles.

Més info

Tenim nou ateneu!

Un ateneu amb gestió cívica permetrà recuperar un espai per al barri i fer-hi activitats polivalents

L’Ateneu del Poblet serà el nou espai polivalent on s’hi ubicaran gairebé totes les necessitats identificades pel teixit associatiu del barri. Se n’està preparant la seva gestió cívica.

Per fi hi ha acord amb el temple!

La Sagrada Família finançarà part de les despeses que genera amb una aportació econòmica que permetrà reformar els entorns

Després de 130 anys en construcció, el Temple Expiatori de la Sagrada Família contribuirà econòmicament a finançar bona part de les despeses que genera. La Junta Constructora aportarà 36M d’euros que serviran per millorar els entorns pels vianants, construir un accés directe des del metro a l’interior del temple i millorar el transport públic dels voltants.

Més info

 

Altres actuacions importants

 

Què hem fet en urbanisme?

  • Mesures per millorar els carrers i guanyar espai a les voreres (baixada de motos i terrasses a la calçada, reducció del número de taules de les terrasses…)
  • Nous carrils bici als carrers de Marina, Sardenya, Cartagena, Indústria i Pare Claret
  • Urbanització d’una part de la plaça de Pablo Neruda (entre Lepant i Aragó)
  • Pacificació de Provença i Marina a l’entorn del Temple
  • Implementació de la Nova Xarxa Bus
  • Acord municipal a favor del Tramvia per la Diagonal que començarà pel tram de Glòries a Passeig de Sant Joan

Què hem fet en turisme?

  • Amb l’aprovació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) s’impedeix l’aparició de nous allotjaments turístics i es redueixen els pisos sense llicència
  • El nou pla d’usos de souvenirs amplia el perímetre on no es poden instal·lar els comerços que venen souvenirs per evitar el monocultiu