Què s'ha fet a... Les Corts?

L’Espai Barça i la Colònia Castells portaven anys esperant una resposta per part de les institucions. En aquest mandat s’ha aconseguit posar en marxa un acord per a les futures instal·lacions del club de futbol, i s’ha arribat a un consens amb els veïnes i veïnes de la Colònia Castells, per ser reallotjats i disposar d’un solar per fer-hi habitatge públic. Aquí tens algunes de les coses que hem impulsat.

Desbloquegem el projecte del nou Espai Barça

Els voltants del Camp Nou es convertiran en una zona verda

Les instal·lacions del Futbol Club Barcelona al centre de Les Corts, són pel veïnatge un gran repte de convivència, i plantegen la necessitat de corregir la barrera física que separa barris i evita cohesió urbana. Aquest mandat el treball col·lectiu amb entitats i veïnat ha permès aprovar la modificació del pla general metropolità (MPGM), iniciar el projecte d’urbanització i crear la Taula de Convivència pels dies de partit.

Més info

La Colònia Castells encara el seu futur

En el sòl obtingut s’hi construirà habitatge públic

La Colònia Castells portava 18 anys d’afectació sense que cap govern s’atrevís a trobar una sortida al planejament. A través del diàleg amb veïns i veïnes afectats, s’ha pogut desencallar el procés d’expropiació, elaborar un calendari amb les noves fases del procés (que inclou la reserva del sòl per fer-hi habitatge públic), el reallotjament dels veïns i veïnes de la fase 1 i l’elaboració d’un projecte executiu d’una nova zona verda de 10.000 m2.

Més info

Les Corts, un barri inclusiu

El barri és un referent en activitats inclusives que treballen pels col·lectius de persones amb discapacitat

Després de cinc anys de treball en xarxa entre col·lectius de persones amb discapacitat, entitats i associacions del districte i empreses i universitats, Les Corts s’ha convertit en un referent de ciutat i d’àmbit metropolità que treballa la inclusió com un dret lligat al concepte de vida independent al voltant dels eixos de formació, inserció laboral, habitatge i la part social, lleure i oci. Algunes de les actuacions que s’hi han fet són un curs de monitoratge en lleure educatiu i esport en edat escolar, un projecte de pis de transició a la vida independent, una emissora de ràdio inclusiva, i campanyes de borsa de treball per a persones amb discapacitat.

Més info

 

Altres actuacions importants

 

Què hem fet en educació?

  • Des del curs 2017/18, Les Corts té un augment d’una línia i mitja a l’oferta escolar en un espai provisional a la Masia de Can Rosés
  • El nou edifici de l’escola Anglesola s’inaugura amb el curs 2020-2021 (setembre del 2020)
  • S’ha ampliat l’oferta de batxillerat amb l’ampliació de l’institut Les Corts

Què hem fet per a la gent gran?

  • Una gran part de la població de Les Corts és major de 65 anys, i cal prioritzar polítiques públiques per visibilitzar, apoderar i aprofitar la seva experiència i saviesa. El Programa Radars permet anar ampliant la xarxa de suport a les persones grans amb necessitats amagades, corresponsabilitzant en aquesta tasca a entitats veïnals i socials, comerciants i voluntariat

Què hem fet en salut?

  • El Parc de la Bederrida és, des de febrer de 2009, la zona d’ús esportiu més gran de Barcelona. En total, 7.000 m2 per a la pràctica, lliure i gratuïta, de tennis taula, atletisme, futbol i bàsquet. Més esport, més salut!