Què s'ha fet a ... La Verneda i La Pau?

Des que vam arribar a l’Ajuntament, teníem clar que La Verneda seria un dels barris que es veuria beneficiat pel Pla de Barris: gairebé 10M d’euros que s’han destinat a dignificar la zona, millorar els equipaments i ajudar la gent que hi viu. Aquestes són algunes de les coses que hem impulsat:

Reforma de la Via Trajana

Recuperem aquest solar per als veïns i veïnes amb horts urbans, pistes de petanca, espais pel joc i el lleure i una nova pèrgola. 

S’ha dissenyat un procés participatiu amb la ciutadania, i a partir del gener comencen les obres per donar-li vida al solar de Via Trajana amb horts urbans, noves petanques, espais pel joc i el lleure i una nova pèrgola per a les activitats culturals i de festes. També tirarà endavant un nou vial de Binèfar a Guipúscoa i la renovació del pont Santander per unir de forma efectiva i segura la Via Trajana i el districte de Sant Martí amb Sant Andreu i Sant Adrià, un projecte oblidat pels anteriors ajuntaments.

Més info

Nous equipaments, comunitaris i que cuiden

El barri tindrà aviat una escola bressol, una escola municipal de música, una biblioteca, un auditori, un centre cívic i un casal de gent gran. 

Comprem l’edifici del Pere Calafell per encabir una escola bressol i una futura Escola Municipal de Música. Aquest nou equipament, juntament amb la Biblioteca Gabriel García Márquez, el nou auditori inaugurat en el mandat, i la futura renovació del Centre Cívic, han d’esdevenir un punt neuràlgic de la cultura a la ciutat. I a la Verneda Alta reformarem i millorarem el casal de Gent Gran (gener 2019). 

Més info

Més rehabilitació i més habitatge

Donem suport per a la rehabilitació d’edificis i apostem per nou habitatge social. 

Tant a la Verneda Alta com al barri de La Pau, tenim un equip humà (treballadors socials, arquitectes i juristes) i recursos per acompanyar els veïns i veïnes a demanar les ajudes que permetin la rehabilitació dels seus edificis. A la zona Cobega (sector Eix Prim) està previst la creació de 500 habitatges de lloguer social, 140 habitatges dotacionals per a gent gran i 500 habitatges privats. 

Més info

Altres actuacions 

Què hem fet en ... ocupació? 

Hem engegat diversos projectes de formació i capacitació, prioritzant joves, dones i aturats de llarga durada: 

 • El Servei JO+VE per la formació i l’ocupació dels joves del barri
 • Dones: carnet de conduir camions per a poder accedir a treball del polígon.
 • Cuiners, auxiliars de cuines i càtering: formació i ocupació en empreses del polígon que donen servei al districte, entre elles amb Forum District.
 • Creació de la Taula d’Ocupació del Barri per potenciar la generació de llocs de treball al polígon
 • Suport al comerç de proximitat amb actuacions com la implantació de la nova moneda ciutadana (el REC). 

Què hem fet en ... educació? 

 • Dotem de personal especialitzat a les escoles del barri per a cobrir demandes històriques de les direccions. 
 • Reforma de l’Escola La Pau, del pati i del teatre que, a més, esdevindrà un nou espai per a la programació d’activitat cultural. Donem suport al treball comunitari que elabora l’escola amb les famílies i l’associació de veïns. 
 • Reforma integral de l’Institut Bernat Metge, on també fem el projecte Prometeus, que acompanya els joves que surten de l’institut perquè arribin a la Universitat.

Què hem fet en ... urbanisme? 

 • Crear una nova zona d’esbarjo per a gossos al parc de Sant Martí que tindrà uns 2000 m2 aprox. darrere del Mercat.
 • Recuperem la memòria agrícola del barri visibilitzant espais emblemàtics com Can Cadena.
 • Diverses actuacions en carrers per millorar-ne la mobilitat i la il·luminació, com al carrer Campo Arriaza (Març 2019)
 • Les marxes exploratòries amb dones han dissenyat diverses actuacions per a la millora de la il·luminació d’alguns carrers i fer-los més segurs.
 • Renovació de la ludoteca del casal de Verneda Alta (redacció d’un projecte d’ampliació) 

A més, hem impulsat un programa de salut per a la gent gran i amb el Projecte Baobab els nens i nenes del barri han gaudit de campaments d’estiu. I amb el suport de l’Icub i del Pla de barris, hem reforçat els projectes de cultura popular del barri: tabalers, diables, grallers, gegants, sardanes, i fem de la plaça de la Palmera un espai central per aquestes activitats.