Què s'ha fet a ... La Marina?

A La Marina hem invertit més de 15 milions d’euros per dignificar el barri per impulsar l’educació, l’ocupació i el lligam entre els seus nuclis territorials. A més, hem posat en marxa projectes de memòria històrica i redescoberta del barri, per recuperar l’orgull de ser de La Marina. Aquestes són algunes de les coses que hem impulsat:

El metro per fi ha arribat a La Marina

Una reivindicació veïnal per deixar de ser un barri aïllat!

Després de molts anys de reclam veïnal, l’actual govern municipal ha fet possible l’arribada del metro a La Marina amb l’obertura de dues parades: Foc i Foneria. L'Ajuntament ha hagut de comprar un lot d’edificis a la Generalitat per tal que aquesta tingués els diners necessaris per obrir les estacions.

I amb les noves línies de bus (V5 i la V1) i les millores d’altres línies (com la 13), deixem de ser un barri aïllat de la ciutat i millorem la connexió entre les barriades. 

Més info

Transformació de l’espai públic

Millorem la il·luminació, les places i els jardins, i instal·lem escales mecàniques allà on calen.

Estem reformant i fent més accessible l’espai públic per dignificar els barris. Hem millorat la il·luminació i la visibilitat a la Colònia Santiveri perquè sigui més segura per a les dones, s’han fet reformes a places com Can Clos, Falset i els Jardins de la Mediterrània, i hem aplicat mesures d’accessibilitat reclamades de fa anys: ampliant voreres en molts carrers, escales mecàniques i  2 ascensors al Polvorí. 

Més info

Més habitatge

L'Ajuntament compra 114 pisos al barri per combatre l'especulació i l'expulsió del vecindari

Per primer cop des dels anys 60, es construirà habitatge de lloguer assequible a la Marina. Hi ha en projecte uns 300 habitatges públics de lloguer i 32 de cohabitatge. En total en Barcelona, es construiran uns 4500 entre públics de lloguer assequible, venda concertada o cohabitatge. 

Més info

Altres actuacions importants al barri:

Què hem fet en... ocupació? 

La Marina és un dels barris amb més atur de la ciutat, tot i estar al costat de dos dels polígons més grans: Pedrosa i Zona Franca. Així que estem treballant conjuntament amb les empreses d’aquests polígons tant a nivell formatiu com contractual per:  

 • Impulsar contractes per tal que els joves puguin treballar en equipaments del barri amb la Fundació del barri "Mans a les mans". Més info
 • Feminitzar feines industrials, com ara la conducció de camions i autocars, i donar suport a les dones perquè posin els seus negocis en marxa. Més info
 • Col·laboració amb les empreses dels polígons per localitzar perfils, adequar les formacions i obtenir subvencions per a la contractació de col·lectius diversos. 

Què hem fet en ... urbanisme? 

Estem responent a la demanda veïnal de dignificar l’espai públic i d’alguns equipaments culturals i esportius del barri. A més de la Colònia Santiveri, Cases Barates i les places, cal afegir:

 • Remodelació de l’escola Enric Granados i del Teatre Barkeno, per fer-los accessibles i crear programació cultural escolar i ciutadana. Més info
 • Programa de rehabilitació d’edificis (especialment al barri del Polvorí). 
 • Construcció d’ascensors a les cases del Foment. S’ha fet l’acompanyament i el projecte perquè els edificis puguin tenir accés a les subvencions corresponents. 
 • Compra i obres d’adequació de dos locals al carrer Química per l’ús compartit d’entitats, el trasllat de la ràdio i el Diari de La Marina, adreçats a joves
 • Construcció participada d’una pista de skate i patinatge a la plaça del Moviment Obrer. 
 • Adequació de la pista de bàsquet de Can Farrero i del parc de Can Sabaté
 • El projecte de la Piscina per fi s’ha tramitat i en breu començaran les obres.

Què hem fet per... donar suport a col·lectius vulnerables?  

 • Subvencions per pagar l’IBI: Nous ajuts de fins al 75% d’aquest impost per a famílies propietàries de pisos amb pocs recursos econòmics (fins a 200 €). 
 • Obertura d’una oficina contra la Pobresa Energètica, per atendre talls de subministrament però també per explicar com rebaixar els seus rebuts o fer reclams.
 • Per a la gent gran: Programa Baixem al carrer i Programa Radars, amb la col.laboració dels comerços.
 • Pla de Salut Mental per adolescents, impulsant i millorant el que ja s’estava fent. 
 • Programa d’accessibilitat als comerços per a persones amb discapacitat.
 • Projecte Baobab “Campaments Urbans”, per a infants i joves amb situació de vulnerabilitat durant els mesos d’estiu i amb la contractació de monitors del barri. Més info
 • Construcció d’un Centre Atenció Integral a Can Farrero (en projecte) per apropar diversos serveis al veïnat: serveis socials, oficina d’habitatge, OAC…
 • Educació: impulsem projectes per lluitar contra l’absentisme escolar i motivar els joves per continuar estudiant a partir d’una determinada edat

Què hem fet per... la memòria històrica? 

Ha estat un dels àmbits que ha tingut més suport del veïnat, augmentant l’orgull de viure al barri. Al voltant de la SEAT, com a referent del passat industrial i de la lluita del moviment obrer, s’ha fet l’espectacle i jornada “600 motor de llibertat” i la inauguració de les plaques del passatge Antonio Ruiz Villalba i la plaça del Moviment Obrer. Més info

Al voltant del barri, els projectes Som la Marina (present, passat i futur) i “Hilando barrios” (recuperant records de la vida al barri a través d’elements quotidians de la infantesa).