Què s'ha fet a... Horta?

La Vila d'Horta és un dels barris amb història pròpia a la nostra ciutat. Volem una vila per viure-la, amb carrers i places amables que ens convidin a gaudir dels espais que són de tothom i que siguin un motiu més de l'activitat que dona vida i caràcter singular a Horta. Per això, continuarem amb la pacificació de l'espai públic amb el projecte de Superilla, com també prioritzarem nous arranjaments de carrers i reformarem el Mercat Municipal i els seus entorns. Aquestes són algunes de les coses que hem impulsat.

Protegim el patrimoni del barri

El pla de protecció del patrimoni històric urbà permetrà conservar el casc antic i els seus entorns

Al juny del 2017, es va aprovar la suspensió de llicències d'obres a un àmbit considerable del barri d'Horta, previ a la proposta d'elaborar un pla de protecció del patrimoni històric urbà del casc antic i els seus entorns. Després d'un ampli procés de participació veïnal, al juny del 2018 es va presentar la Modificació del Pla General Metropolità, que contempla protegir el patrimoni l’urbanisme i estudiar l'edificació, les afectacions i la vialitat del barri.

Més info

Una superilla per a Horta

Posem els vianants al centre per recuperar l’espai públic per als veïns i veïnes

Després d'un procés de debat amb veïnat, comerciants, AMPA's, entitats i col·lectius del barri, la superilla d’Horta (amb un pressupost d’1,6M€) ha començat a fer-se realitat. Ja s’ha urbanitzat el carrer Fulton i abans d’estiu s’actuarà als carrers Feliu i Codina i Chapí per guanyar espai per als vianants i dissuadir els vehicles de pas que no tenen destinació al barri i relligar equipaments com Lluïsos, el centre cívic Matas i Ramis, el CEM i el Casal de gent gran.

Més info

Més esport per guanyar més salut

Més de 7M€ per un equipament esportiu que els veïns i veïnes duien anys esperant

Després d'anys d'espera, aquest mandat s'ha iniciat i finalitzat l'obra d'ampliació del CEM Horta. S'han invertit més de 7 milions d’euros per millorar l’equipament esportiu, que ofereix al veïnat del barri quasi el doble d’espai aquàtic i d’espai cobert per a la pràctica d’esports de sala i més del triple en sales d’activitats dirigides, amb equipaments de nova generació. S'ha modificat el projecte per destinar un espai a per fer possible, si s'escau en una futura inversió, una piscina descoberta, que al mandat anterior s'havia desestimat.

Més info

Altres actuacions importants

 

Què hem fet en urbanisme?

  • Adquisició del Bloc 17, a la plaça Eivissa, un edifici històric del barri propietat del BBVA que reunia usos residencials i associatius i que per inacció de la Generalitat corria el risc de perdre aquests usos públics
  • Adequació de la Plaça de Boticelli per a diferents usos cívics i esportius

Què hem fet en transport?

  • Recuperar la línia 112 del bus de barri
  • Canviar l’anterior 185 per un autobús amb major capacitat