Què s'ha fet a...El Guinardó?


Volem que el Guinardó tingui més i millors serveis i que la gent que hi viu se’n senti orgullosa. Per això, aquest barri és prioritari dins el Pla de Desenvolupament Econòmic del districte. Aquí tens algunes de les coses que hi hem fet en aquests quatre anys de mandat:

Torre Garcini

Després d’anys de reivindicacions veïnals, recuperem aquest espai per al barri, que es convertirà en un casal de gent gran.

La masia millor conservada del Guinardó ja és propietat municipal després de la seva expropiació per 7 milions d’euros, evitant així el seu enderrocament. Serà un casal de Gent Gran, equipament que manca en el barri i que és molt necessari donat que gairebé el 25% de la població del Guinardó té més de 65 anys.

Més info
 

Jardins del doctor Pla i Armengol

El barri guanyarà més de 36.000m2 de verd quan s’acabin les obres als jardins, un projecte treballat amb l’associació de veïns i la Coordinadora d’entitats del barri.

les obres de millora i adequació suposaran l’obertura d'un gran pulmó verd al barri. Aquesta illa ubicada entre Verge de Montserrat, Ronda Guinardó, Cartagena i Torrent d’en Melis serà un gran parc públic amb horts urbans, espais vegetals i d’estada, i refugis per a la fauna per tal de promoure la diversitat, a la vegada que es conserva tot el patrimoni històric de la finca. Esperem obrir els jardins a la tardor del 2019 i els horts aquesta primavera.

Més info
 

Parc del Guinardó

El parc celebra el seu centenari amb un projecte que invertirà 1 milió d’euros en arreglar els camins, el drenatge de l’aigua i les zones verdes.

Aquest any el parc ha estat testimoni d’activitats culturals i d’oci com conta-contes, concerts, caminades, concursos de pintura ràpida, exposicions, etc, amb motiu del seu 100 aniversari. Molt aviat començaran les obres d’arranjament del parc per millorar els camins, el drenatge de l’aigua i l’estat del verd.

Més info
 

Altres actuacions importants al barri:


Què hem fet en... mobilitat?

  • Recuperar el bus de barri els caps de setmana
  • Millorar les connexions amb l’Hospital de Sant Pau, Sagrada Família i Glòries amb la Nova Xarxa de Bus Més info


Què hem fet en...economia?

  • Donar suport a una nova associació de comerciants a l’Avinguda Verge de Montserrat
  • Suport a l’obertura de MartiCoffe (projecte gestionat per Martí Codolar) una cafeteria formativa i social on realitzen pràctiques els alumnes del Programa de formació i inserció d’auxiliar d’hostaleria, cuina i serveis de restauració. Més info
  • Atorgar subvencions a projectes del barri 
  • Donar suport a la Fira Anual d’Economia Social i Solidària i al Mercat de pagès
  • Desenvolupament del projecte pilot “Temps i Cures”, per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de les cures en la nostra societat i recollir propostes perquè els serveis dels equipaments municipals facilitin la conciliació en l’ús del temps i les cures.

Què hem fet en...urbanisme?

  • Hem millorat places, carrers i espais infantils del barri, com el de la Plaça Salvador Riera. Més info

A més, estem treballant en l’elaboració del Pacte per un Model de Barri amb l’associació de veïns i la Coordinadora d’Entitats, perquè volem que siguin els veïns i veïnes els qui decideixin com volen que sigui el seu barri.