#100DiesEnComú

Primers cent dies de govern municipal

Els primers cent dies de govern municipal han estat intensos: s'han posat en marxa les polítiques amb què ens hem compromès amb la ciutadania, i que faran de Barcelona una ciutat més justa, més democràtica. Afavoriran, a més, un model de ciutat on els i les veïnes no se sentin expulsades dels seus barris. Sabem que tot just acabem d'arribar i que encara queda molt per fer, però ja hem aconseguit coses que abans semblaven impossibles.

La força ens la dóna sempre la ciutadania, que ha demostrat una vegada més que amb voluntat política podem fer-ho tot. Per això durant aquest temps hem avançat en cadascun dels eixos principals que ens vam marcar i això ens permet tenir unes institucions que fan front a les desigualtats.

Una ciutat segura ha de garantir una existència digna a tota la seva població, començant per les persones més vulnerables. Ja s'estan articulant mesures orientades a restablir la dignitat i l'autonomia personal, amb les quals es garanteix el dret a l'habitatge, a l'alimentació, a disposar de subministraments bàsics, la salut  i a la mobilitat.

Barcelona té prou recursos per fer front a les desigualtats i convertir-se en una referència del que significa viure en comú, amb respecte pels altres i per l'entorn. Recupera, a més, el seu paper com a exemple de ciutat en defensa dels drets humans i la justícia, i es bolcarà per atendre la crisi dels refugiats a Europa.

En aquests primers cent dies s'està treballant a revertir la deriva especulativa i avançar cap a un model de ciutat que no expulsi els veïns i veïnes dels seus barris com a conseqüència d'un model turístic desgovernat. Per això, cal obrir un debat profund amb tots els actors implicats en el sector turístic de la ciutat. També cal fer una pausa en la concessió de llicències. Això ens permet fer una foto fixa dels allotjaments turístics de la ciutat, a la vegada que es detecten habitatges il·legals d'ús turístic.

Han estat els primers cent dies però els canvis comencen a notar-se i ara sabem que era qüestió de voluntat política posar les institucions al servei de la gent. Continuarem treballant per complir amb la promesa que li vam fer a la ciutadania.

El diari dels #100DiesEnComú recull las primeres mesures de govern i es distribuiran 50.000 exemplars en paper per la ciutat. Aquesta campanya s'ha realitzat amb el treball voluntari de moltes persones il·lusionades. La impressió dels 50.000 diaris ha tingut un cost d'1.523 € amb IVA i transport inclòs. Aquest ha estat el cost total de la campanya.

Fe d'errates: En la versió impresa del diari falten algunes línies del text a la pàgina 3, en la segona i quarta columna. Aquest error s'ha esmenat en el format digital de la publicació.