#RelatemElCanvi

Primeres mesures cap a una ciutat més justa, Pla estratègic de Turisme, i actuació jurídica amb perspectiva social i inclusiva

1. Primeres mesures per treballar cap a una ciutat més justa

La pobresa és un dels grans problemes de Barcelona. La bretxa entre els barris més rics i els més pobres, cada vegada més accentuada, fa necessari avançar cap a propostes que recullin actuacions dirigides a lluitar contra l'atur, actuacions per respondre a l'emergència habitacional i la garantia de subministraments, o per afrontar la pobresa infantil de forma integral, entre unes altres. En el ple extraordinari per combatre la pobresa i les desigualtats es va aprovar per unanimitat les primeres mesures per treballar cap a una ciutat més justa que garanteixi unes condicions bàsiques dignes com són: implantar la tarifació social en les guarderies per al curs 2016-2017, revisar els impostos municipals per fer-los progressius i destinar 3 milions d'euros aquest any per ampliar el parc d'habitatges de lloguer social.

+ info: http://premsa.bcn.cat/wp-content/uploads/2015/07/150724-Lluita-contra-la-pobresa.pdf

2. Comença un procés participatiu per definir el Pla estratègic de Turisme de Barcelona

El turisme és un dels principals sectors econòmics de la ciutat -representa el 14% del PIB-, i és una activitat massa important com per posar en risc la seva sostenibilitat. Per això, cal governar el turisme, combatre els impactes negatius que té, trencar inèrcies, i tenir capacitat de preveure i planificar un model sostenible per al futur turístic.  La primera mesura que es portarà a terme és la creació d'un Consell de Turisme i Ciutat, amb el que donar veu a les diferents entitats implicades en l'activitat turística. La principal tasca d'aquest procés és desenvolupar el Pla Estratègic de Turisme per al període 2016-2020. 

+ info: http://premsa.bcn.cat/2015/07/24/el-plenari-aprova-la-creacio-del-consell-turisme-i-ciutat/

3. Trencar la barrera entre el dins i el fora: municipalisme de carrer

Les ganes de transformació són compartides per moltes persones i vam deixar clar que la nostra voluntat era fer política en diàleg permanent amb la ciutadania. Aquest diàleg es pot desenvolupar de múltiples maneres. Una d'elles, de la que estem particularment orgullosos i orgulloses, és que el Govern Municipal rendeixi comptes amb els veïns i veïnes dels barris de la ciutat, trencar la barrera entre el dins i el fora escoltant i preguntant a la gent. Vam començar a fer-ho quan portàvem un mes a l'Ajuntament, al barri del Bèsos; i ho vam repetir divendres passat, a la rambla del Raval, que es va omplir de gent comuna per dialogar i debatre amb l'Equip de Govern.

+ info: https://barcelonaencomu.cat/ca/post/barcelona-en-comu-es-fon-amb-el-raval

4. Nous criteris d'actuació jurídica amb perspectiva social i inclusiva

La retirada de les acusacions penals vigents en casos on ja es troba personada la Fiscalia es tracta d'una reivindicació de les entitats que defensen els drets fonamentals. En el marc dels nous criteris d'actuació jurídica que ha presentat l'equip de Govern es procedirà a retirar l'acusació particular que l'Ajuntament anteriorment havia presentat contra 16 persones, en la seva majoria vaguistes. El govern de CiU deixa molts clars els seus interessos i prioritats quan mostra la seva connivència i indulgència  amb casos de corrupció com el cas Palau i es presenta com a acusació particular contra aquells/es que protesten i reclamen els seus drets.

Ara cal invertir aquesta lògica, per això s'enfortiran els Serveis Jurídics propis i es reduiran les externalitzacions. Amb això es rebaixarà el cost fins al 45%, estalviant 4 milions d'euros que es podran dedicar a altres prioritats per la ciutat.

+info: http://www.eldiario.es/catalunya/Barcelona-personarse-acusacion-desordenes-publicos_0_414009029.html