#RelatemElCanvi

Ple extraordinari sobre poblesa i turisme, pisos buits per a lloguer social, i renovació de Barcelona com a seu del MWC

Perquè dins i fora de les institucions, seguim treballant plegats per posar en marxa els compromissos que ens hem marcat amb els veïns i veïnes de Barcelona, avui comencem una sèrie de publicacions amb les quals volem compartir alguns dels temes més rellevants de l'activitat municipal. En aquesta primera entrada hem recollit quatre assumptes que han resultat clau en el debat polític de la ciutat:

1. Perquè la ciutat no pot esperar més, el govern ha convocat conjuntament amb ERC i PSC un ple extraordinari sobre pobresa i turisme, temes prioritaris de ciutat. 

El 24 de juliol se celebrarà un ple extraordinari per discutir sobre pobresa, turisme i l’ordenança de terrasses, grans temes prioritaris de ciutat que el grup municipal de BComú considera que no poden esperar. El primer acord serà crear un Consell Municipal de Turisme per generar un espai compartit per tothom i començar a fer una estratègia conjunta. Pel que fa a les desigualtats, es debatrà sobre ocupació, habitatge, escoles bressol i pobresa energètica. També s'iniciarà la revisió de l'Ordenança de Terrasses, una ordenança que van pactar CiU i el PP en l'anterior mandat i que creiem que no dóna resposta a cap de les alertes, per tant, caldrà tramitar un pla de regulació en què participin tots els actors per trobar solucions compartides. 

+ info: http://eldigital.barcelona.cat/ple-extraordinari-sobre-pobresa-turisme-i-terrasses_221204.html

2. El Govern proposa rebaixar els sous dels càrrecs electes i CiU, PP, PSC i C's impideixen que s'aprovi.

Dimarts, 14 de juliol, ha tingut lloc el primer ple extraordinari de la legislatura, en què s'ha aprovat l'organigrama intern de l'Ajuntament. El Govern Municipal ha portat una proposta per reduir els sous dels càrrecs públics. En concret, es proposava una rebaixa del 27% del salari de l’alcaldessa, i del 24% pels tinents d’alcaldia i els caps de l'oposició. L'aliança de quatre partits (CiU, PP, PSC i C's) ha impedit que s'aprovés la mesura. Els seus líders continuaran cobrant, com fins ara, 92.600 euros l'any. L'alcaldessa i tots els regidors i regidores de BComú, seguint el nostre codi ètic, cobraran 2.200 euros nets mensuals.

«Tenim dret a aplicar polítiques que es basin en la defensa dels drets socials i en la lluita contra la precarització» Intervenció de Gerardo Pisarello, al Ple Municipal

+ info: http://premsa.bcn.cat/2015/07/09/el-govern-municipal-proposa-una-reduccio-de-les-retribucions-dels-carrecs-electes/

3. Continuen les reunions amb entitats bancàries: trobada amb la SAREB per crear un parc de lloguer social

En el marc de les reunions que l'alcaldessa està mantenint amb les principals entitats financeres, divendres passat li va tocar el torn a la SAREB -més coneguda com a Banc Dolent-, que té al seu poder una part important dels pisos buits de Barcelona, procedents d'entitats que han estat rescatades amb diners públics. L'objectiu d'aquesta reunió és poder aprofitar aquests habitatges per crear un parc de lloguer social a la ciutat que atengui a les més de 30.000 persones apuntades al registre únic d'habitatge. La condició que posa l'Ajuntament és que aquests pisos es lloguin a un preu que no superi el 30% dels ingressos dels llogaters.

+info: http://premsa.bcn.cat/2015/07/17/lajuntament-demana-a-la-sareb-un-conveni-de-col%C2%B7laboracio-per-destinar-a-lloguer-social-els-pisos-que-te-buits-a-barcelona/

4. L'equip de govern treballarà per un Mobile World Congress que repercuteixi en l'economia de tota la ciutat

El Mobile World Congress (MWC) és des de fa anys un dels grans esdeveniments que se celebra a la nostra ciutat. Fa uns dies es feia públic que la GSMA –l'entitat organitzadora– havia aprovat per unanimitat la continuïtat del MWC a Barcelona fins al 2023. L'èquip de govern treballarà perquè aquest Congrés repercuteixi positivament en l'activitat econòmica dels 73 barris de la ciutat, i estigui al servei del desenvolupament d'una indústria local vinculada a les noves tecnologies mòbils, amb aplicacions més socials, ambientals i sostenibles. 

+ info: http://premsa.bcn.cat/2015/07/14/ada-colau-celebra-la-renovacio-de-barcelona-com-a-mobile-world-capital-i-seu-del-mobile-world-congress-i-apunta-al-nou-repte-de-millorar-i-ampliar-ne-limpacte-economic-i-social/