Participa a la votació de l'acord d'ampliació de govern per Barcelona

Participa a la votació de la proposta d'acord d'esquerres per Barcelona.

Vota aquí: https://participa.barcelonaencomu.cat/ca 

El procés de votació estarà obert fins dijous 19 a les 20 hores, els resultats provisionals es comunicaran a partir de les 22h de la nit del dijous.

 

En les eleccions municipals celebrades el passat 24 de maig, Barcelona En Comú vam ser la força més votada a Barcelona i vam aconseguir guanyar l'alcaldia i el govern de l'Ajuntament amb 11 regidors i regidores. Aquest resultat, però, ha estat acompanyat de dos mandats molt clars: en primer lloc, la voluntat popular de propiciar el canvi polític i ètic necessari a les institucions. En segon lloc, la necessitat de diàleg per governar la ciutat, defensar els béns comuns i posar les institucions i els recursos públics al servei de la gent. 

Durant aquest primer any hem buscat el diàleg amb totes les forces d'esquerres presents a l'Ajuntament per posar en marxa projectes destinats a millorar la vida de veïns i veïnes. Gràcies a aquest diàleg continu vam destinar 100 MEUR d'excedent pressupostari a polítiques socials, vam aprovar unes ordenances fiscals més justes i redistributives i uns pressupostos que ens permetran implementar les polítiques del nostre programa electoral. Pel que fa al segon mandat de les urnes, hem de dir que a Barcelona En Comú sempre hem tingut molt present que el diàleg no és només, com en aquest cas, un mandat ciutadà sinó també una obligació democràtica. Mai no hem cregut que es pugui fer política sense aliances, i de la mateixa manera que ho vam fer des de fora de les institucions, també des de dins hem entès la importància d’arrossegar la major part dels agents polítics a la nostra defensa del bé comú. Per això, tenim permanentment la porta oberta a qualsevol força política que vulgui dialogar i impulsar un front ampli d'esquerres que treballi per millorar la vida de la gent de la ciutat. 

El preacord proposat avui és un document polític que incideix en les línies estratègiques de treball amb les que ens vam comprometre, i que hem estat desenvolupant al llarg d'aquest any de govern: la lluita contra les desigualtats, democratitzar la institució, garantir els drets socials i transformar el model de ciutat.

Es proposa un repartiment de responsabilitats a les diferents àrees del govern, en cap cas un repartiment de cadires del cartipàs municipal. Així mateix, el document també incorpora tres criteris del Codi Ètic de Barcelona En Comú: la dimissió dels càrrecs electes en cas d'imputació per corrupció, la renúncia al cobrament de dietes municipals i la prevenció dels mecanismes de portes giratòries. Aquest és un acord basat en la majoria i lideratge que té Barcelona En Comú al consistori i té, per tant, l'objectiu de fer efectiu el projecte polític de BComú a la ciutat: transformar Barcelona i fer-la més justa i democràtica.

Arribar fins aquí no ha sigut fàcil. Tenim diferències, però malgrat això estem fent un pas endavant amb valentia i generositat, posant la ciutat i els objectius per davant dels interessos de partit, per reforçar polítiques de canvi. De fet, sabem que això no és suficient. Hem de continuar treballant en la mateixa línia de diàleg, per tal d'aconseguir consensos més amplis amb tots els grups polítics. Tenim la responsabilitat de portar a terme les polítiques de canvi que ens va demanar la ciutadania de Barcelona i d'assegurar els drets socials als col·lectius i barris més vulnerables, el canvi de model econòmic i de ciutat i el canvi a les formes de fer política, amb transparència i la participació del veïnat en les decisions més importants per a la ciutat.

No volem, però, caure en el fals optimisme o en l'autocomplaença. Som conscients que, en cas que donem suport a aquest pacte de govern, estarem a punt d'assumir un altre repte. Les pors que puguem tenir respecte al possible pacte ens obligaran precisament a mirar més cap a l'organització, a estimar-la i cuidar-la més que mai, a cohesionar-nos més i a enfortir-nos al conjunt de la nostra ciutat. En aquesta eventual nova etapa al govern municipal, aquesta és la feina que ens tocarà assumir a les persones activistes de Barcelona En Comú.

Aquesta proposta està sotmesa a la vostra deliberació i valoració, a una votació que s'obrirà dimarts 17 de maig i que durarà tres dies, fins al 19 a les 20 hores, en la qual podrà votar tot el registre de Barcelona En Comú a través d'aquest link https://participa.barcelonaencomu.cat/ca

Descarrega aquí la proposta d'acord