Noves incorporacions a l'equip municipal: solvència, implicació i compromís

Continua la contrucció de l'estructura professional que acompanyarà l'equip de govern a l'Ajuntament.  La pluralitat i el sentit comú han guiat la composició dels equips, i s'han escollit professionals solvents, amb llargues trajectòries d'implicació en la vida política de la ciutat.

Com ja deiem en un altre post recent, l'estructura de govern de l'Ajuntament va creixent cada dia a mesura que es prenen decisions, s'ha optat per escollir perfils de gent comú, compromesa, que porta anys lluitant per transformar la societat per formar part de l'Ajuntament. Són gent que coneix el carrer i la problemàtica de les persones i alhora són professionals solvents, perfils capaços d'aportar aire fresc i dur a terme un canvi. 

Les persones que seran la mà dreta i hauran de fer tasques en el seu nom, han estat triades per la persona amb qui han de treballar (regidor, responsable d'àrea), com és lògic, ja que la confiança professional i personal és fonamental. Tot i que en la majoria de casos també s'ha consultat i compartit el nomenament amb els eixos.

Sabem que si volem una altra manera de fer política és bàsic que la informació arribi de la manera transparent i comprensible per a tothom, encara que els processos siguin d'una gran complexitat. Per això hem obert un apartat al web https://barcelonaencomu.cat/ca/nomenaments-de-carrecs que s'anirà actualitzant on podreu consultar els perfils de les persones involucrades en aquesta nova etapa a l'Ajuntament, un breu repàs de les seves trajectòries professionals, així com descarregar-vos el CV. Tenim la intenció de posar a l'abast de tothom tots els mecanismes i eines necessàries per fer arribar la informació de forma propera i de primera mà.

De moment, aquí presentem una llista de les últimes incorporacions nomenades a l'equip municipal, encara no tenim disponible tota la informació curricular, per tant, anirem actualitzant continguts en els propers dies.

 

COMISSIONATS

Xavier Domènech - Comissionat de Memòria Històrica

Historiador i professor a la UAB ha realitzat treballs de planificació estratègica, evaluació de polítiques públiques, analisi social, cultural i polític i projectes memorials. 

Miquel Ortega - Comissionat de Comerç, Consum i Mercats

Llicenciat i màster en Física (UB), máster en Economia Ecològica. Director d’Operacions i Innovació per ESADE, investigador i consultor ambiental.

Berta Sureda - Comissionada de Cultura

Llicenciada en Història de l'Art, és directora d’Activitats Públiques del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía des de 2008, anteriorment diversos càrrecs al  CCCB.

Jordi Via - Comissionat d'Economia Social i Cooperativa Solidària

Llicenciat en Económiques i Oroganització Empresaril, director de desenvolupament i membre de comitè de direcció de la Cooperativa Arç. 

Gemma Tarafa - Comissionada de Salut

Doctora en Biologia Molecular per la UB i per Yale, investigadora i docent en temes de Salut Pública i Desigualtat en Salut.

 

ASSESSORS/ES

Vanesa Valiño - Assessora de la regidoria d'Habitatge

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Ha treballat amb administracions locals i organismes internacionals durant més de 10 anys per la defensa i la promoció del dret a l'habitatge. 

Álvaro Nicolas - Assessor Regidoria de Mobilitat

Ingenyer de Camins, Canals i Ports especialitzat en mobilitat, medi ambient i planificació urbana. 

Eloi Badia - Cap de Gabinet de la Primera Tinença

Llicenciat en enginyeria industrial, ha impulsat un canvi de model envers la gestió dels béns comuns, a través de la Plataforma Aigua és Vida, la Xarxa per la Sobirania Energètica i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Roger Clot - Cap de gabinte de la Quarta Tinença

Gabriel Losada - Cap de gabinet de la Segona Tinència d'Alcaldia de Drets 

 

GABINET D'ALCALDIA

Silvia Gonzalez Laa - Direcció Comunicació d'Alcaldia

Manu Simarro - Coordinador d'Alcaldia 

Aitor Hernández - Direcció de programa de gestió 

Llicenciat en Antropologia Social i Doctor en "Políticas  públicas y transformació social"  per la Universitat Autónoma de  Barcelona.

 

CÀRRECS DIRECTIUS

Águeda Bañón - Directora de Comunicació 

Especialista en xarxes socials i comunicació 2.0. amb amplies competències tècniques i conceptuals. Ha sigut una de les principals responsables de la campanya electoral de Barcelona En Comú.