Noves eines de participació ciutadana a Barcelona

Vam arribar a la institució per fer radicalitat democràtica, entenent-la com una manera de governar basada en l’ètica, la transparència i la participació de la gent comuna en les decisions que afecten les seves vides. La ciutat necessita una cultura de democràcia participativa en la qual, governi qui governi, la ciutadania tingui eines per decidir sobre la seva ciutat. I amb el nou Reglament de Participació Ciutadana aprovat, hem fet un gran pas en aquest sentit, instaurant les iniciatives ciutadanes com un mecanisme més en la presa de decisions de l’Ajuntament de Barcelona. 

El Reglament aprovat dóna un nou marc que defineix i clarifica els canals de participació política, els recursos necessaris per dur-ho a terme i un sistema de garanties que ha de vetllar per la bona utilització i eficiència d’aquests canals.

Si tens una idea per a Barcelona o per al teu barri, ara pots fer-la realitat, mitjançant una iniciativa ciutadana. A través de la recollida de signatures pots promoure i impulsar: 

  • Un procés participatiu
  • Una consulta ciutadana
  • Aprovar o modificar una norma municipal
  • Crear nous òrgans de participació
  • Convocar un consell de barri
  • Incloure temes en el Plenari de ciutat o de districte 

El dret a la ciutat no és només el dret a l’accés ple d’allò que ja existeix, sinó també el dret a decidir canviar-lo!  Implica’t en la teva ciutat! 

Informa’t a: http://ajuntament.barcelona.cat/participaciociutadana/ca/com-participar