#EscolaDelComú

Noves activitats de La Comuna, Escola del Comú

Presentem les noves activitats de La Comuna, Escola del Comú, l’espai de reflexió, aprenentatge i empoderament col·lectiu impulsat per Barcelona En Comú. Una escola que vol debatre amb la ciutadania sobre el model de ciutat que volem, sobre els béns comuns i les estratègies per transformar Barcelona. Un espai per facilitar eines i instruments a aquelles persones que volen contribuir des de l’activisme al moviment municipalista i a la defensa dels drets humans i socials. 

Aquesta escola de formació vol esdevenir un lloc de trobada accessible i obert a tothom per al diàleg, l’experiència i el desenvolupament del pensament crític. Per aquest motiu, aquestes activitats són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania interessada, sense cap requeriment d’expertesa. Només és necessària la inscripció, donat que les places d’algunes activitats són limitades.  

Ja hem organitzat 12 sessions formatives, en les quals han participat més de 300 persones. Les més destacades sobre economia feminista, polítiques de mobilitat, serveis socials o comunicació política. Et convidem a donar-li una ullada al nostre arxiu, on trobaràs les gravacions i la documentació de totes les activitats.  

Pels propers mesos, us proposem aprofundir el debat amb experts i expertes compartint reptes que tenim a nivell de ciutat: com contribuir a les polítiques de seguretat pel bé comú, la relació entre política, tecnologia i transformació social o l’estratègia Residu Zero. 

La seguretat un bé comú? Reptes del model local 

Dissabte 27 de maig a les 16.30h al  Centre Cívic Pati Llimona. 

Reflexionarem sobre com contribuir a generar seguretat per al bé comú. A partir d'algunes propostes sobre elements imprescindibles d'un model local de seguretat, podem pensar quin ha de ser el paper de la ciutadania en aquest àmbit i els mecanismes per involucrar-nos en les polítiques de seguretat.

Inscriu-t'hi

Tecnopolítica i Comuns. Construint democràcia en xarxa i sobirania tecnològica 

Dissabte 3 de juny a les 10 hores a l’Edicifi MediaTic - 22@
 
Abordarem la relació problemàtica entre tecnologia, política i transformació social. Es partirà d'una anàlisi crítica de la societat xarxa, les evolucions de la tecnopolítica en el cicle 15M fins arribar als actuals ajuntaments del canvi. El debat clourà amb la presentació del Pla Digital i Decidim.Barcelona.

Inscriu-t'hi


Barcelona Residu Zero. Cap a una gestió de residus transformadora

Dimarts 20 de juny a les 18 hores
L'estratègia del residu zero es basa en la prevenció, reducció de generació de residus, la reutilització i la recollida selectiva, posant especial atenció a la matèria orgànica. La seva filosofia parteix del repte de disminuir la generació de residus fins a reincorporar les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals.

Inscriu-t'hi 

Esteu atentes al Twitter @EscolaDelComu per a properes notícies de la Comuna!