No, Barcelona Energia no obté l'energia de la incineradora

Alguns tuitaires i alguns mitjans digitals estan difonent el "bulo" que l'energia que subministra l'empresa pública Barcelona Energia prové de la planta incineradora municipal de TERSA. Donant a entendre que en realitat, Barcelona Energia, no ofereix energia renovable. Això és fals.

Barcelona Energia només comercialitza energia 100% renovable certificada per la Comisión Nacional de Mercados y la Competencia (CNMC). Concretament, la procedència de les garanties d’origen de Barcelona Energia són la planta de biogàs de l’AMB ubicada a la Vall d’en Joan, totes les instal·lacions fotovoltaiques de l’Ajuntament de Barcelona i la resta d’energia s’adquireix d’altres productors renovables a través de licitació pública com dicta la llei. L’any 2019 la licitació la va guanyar la comercialitzadora Genera Energia i l'any 2020, l’empresa Factor CO2. L’energia fotovoltaica prové de les 105 instal·lacions que té l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB!             

De fet, Metrópoli Abierta ha hagut de publicar una rectificació per haver fet un titular amb aquesta fake new. També CrónicaGlobal ha hagut de publicar una rectificació per difondre aquesta notícia falsa. Casualitat o no, MetrópoliAbierta és propietat de CrónicaGlobal que, a la vegada, és propietat d'El Español de Pedro J. Ramírez.

Ajuda'ns a lluitar contra la desinformació: comparteix aquest desmentit!