Metrópoli Abierta modifica un article per treure una fakenews contra Colau

Metrópoli Abierta i Crónica Global: més de 30 rectificacions i 3 sentències judicials per fakenews

El web Metrópoli Abierta, un web finançat per Agbar, ha modificat un dels seus articles després de rebre un burofax oficial on se'ls exigia una rectificació. L'article, escrit per Jordi Subirana, es titula "Los curiosos y contradictorios datos del Barómetro municipal de Barcelona" i en el segon paràgraf assegurava que el Baròmetre Municipal l'havia elaborat "el propi partit de l'alcaldessa", és a dir, Barcelona en Comú.

El baròmetre municipal l'elabora de manera independent el Departament d'Estadística des de 1989. En la seva elaboració no hi participa, ni hi ha participat mai, cap càrrec electe, ni tampoc cap membre de cap partit polític. A més, les entrevistes telefòniques han estat realitzades de manera independent i totalment imparcial per l'empresa Opinòmetre S.L.

Pocs dies després de rebre el burofax, Metrópoli Abierta modifica l'article per treure la frase on feia aquetsa informació falsa. D'aquesta manera s'estalvien publicar una rectificació oficial o anar a judici, però admeten de facto haver difós una (altra) mentida per atacar a l'Ajuntamernt de Barcelona i Ada Colau.

Metrópoli Abierta i Crónica Global: més de 30 rectificacions i 3 sentències judicials per fakenews

Metrópoli Abierta i la seva empresa matriu Crónica Global porten, fins avui, més de 30 rectificacions per fakenews contra l'Ajuntament de Barcelona i Ada Colau, incloent 3 sentències judicials que els han obligat també a rectificar notícies falses. Totes dues són webs finançades per Agbar, amb relació directa amb Agbar als seus llocs del consell d'administració, així com amb El Español (mitjà de dretes propietat de Pedro J. Ramírez).

Captura de l'article original (06/07/2022)
Captura de l'article original (06/07/2022)

 

Captura de l'article modificat (12/07/2022)
Captura de l'article modificat (12/07/2022)