Més de 3.000 persones avalen Ada Colau com a cap de llista de BComú

Després d'una setmana de procés de primàries a Barcelona En Comú (BComú) Ada Colau ha obtingut més del 90 % dels vots, s'han escollit 10 persones candidates a ser conselleres de districte i s'han prioritzat 40 mesures. Ha estat una setmana trepidant a les xarxes, però sobretot als barris amb molts actes en què més d'un miler de persones hi hem participat, a les meses de votació, a les xerrades i actes de campanya, a l'streaming a les persones candidates a conselleres de districte. A tots i totes, GRÀCIES! Creiem que per acabar aquestes primàries com cal, hem de fer-ho amb una festa, per això, demà diumenge 15 us esperem a l’acte de proclamació de la candidatura, que tindrà lloc a partir de les 12 h a les Cotxeres de Sants (c. de Sants, 79).

Com sabeu, aquest procés de primàries ha estat inèdit, ja que, per primer cop, la ciutadania hem pogut escollir qui volem que sigui el conseller/a del nostre districte i, a més, hem pogut prioritzar quines mesures creiem que són urgents per a la ciutat i que han d'estar reflectides al programa de BComú. De fet, la participació per a l’elecció dels consellers i conselleres és la que ha tingut un nombre de participants més alt, amb 4.401 vots emesos, seguida de  la votació sobre l’encapçalament de la candidatura, amb 3.858 votacions,  mentre que 3.554 persones han participat en la priorització de mesures programàtiques. Un total de 3.188 persones han votat les tres opcions (encapçalament cap de llista, consellers i conselleres i programa).

L’equip de 15 persones liderat per Ada Colau és l’únic que va concórrer al procés de primàries per a cap de llista, ha obtingut l’aval de 3.387  (91,71%) per encapçalar la candidatura de Barcelona En Comú a les eleccions del 24 de maig. Pel que fa als consellers i conselleres de  districte, els qui han obtingut major nombre de suports han estat:

 • Ciutat Vella – Huma Jamshed Bashir: 504 vots
 • Eixample – Francesc Magrinyà: 266 vots
 • Nou Barris – Carolina Recio Cáceres: 210 vots
 • Gràcia – Robert Soro Garcia: 209 vots
 • Sant Martí – Francesc Carmona: 207 vots
 • Sant Andreu – Felipe López-Aranguren: 187 vots
 • Sarrià-Sant Gervasi – Joan Manel del Llano Ribas: 152 vots
 • Sants-Montjuïc – Esther Pérez Sorribas: 143 vots
 • Horta-Guinardó – Victor Valls Andrés: 88 vots
 • Les Corts – Albert Pérez: 60 vots
 •  

Podeu consultar els detalls en aquest enllaç

 

Aquestes persones s’integraran en la candidatura de Barcelona En Comú, ocupant les posicions a continuació de l’equip de cap de llista. La resta de consellers i conselleres de districte que corresponguin a la formació en funció dels seus resultats electorals podran ser escollits també a través de primàries.

Pel que fa a les mesures programàtiques que han obtingut un suport més gran, destaquen del Bloc d’Emergència social:  Evitar els desnonaments per motius econòmics (4.051 vots, el 20,85%) i Garantir els subministraments mínims (2.929 vots, el 15,08%); del Bloc de Canvis estructurals:  Generar un parc suficient de lloguer social i de cooperativa d’habitatge (2.637 vots, un 13,76%) i Aturar o revisar els projectes contraris al bé comú (2.047 vots, el 10,68%); del Bloc de Barcelona més humana: Impulsar el transport públic amb preus socials (3.162 vots, el 16,44%) i Potenciar la salut i l’atenció sanitària i comunitària públiques (2.281 vots, l’11,86%) i, per últim, del Bloc Obrim les institucions: Recuperar locals injustificadament buits per a usos comunitaris (2.221  vots, l’11,64%) i Promoure l’elecció directa dels consellers i les conselleres de districte, amb rendició de comptes i mecanismes de censura (2.052 vots, el 10,75%).

Els resultats de les votacions es poden consultar aquí

En el procés s’hi han inscrit un total de 5.121 persones, pas necessari per poder participar a aquesta i a properes votacions. Som conscients de les demandes ciutadanes que hi ha hagut durant les primàries per afavorir el vot de les persones sense accés a la xarxa o amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, hem ampliat els punts físics de votació durant aquesta setmana en la mesura que ens ha estat possible, però també volem comprometre'ns a millorar el sistema de participació digital per fer-lo més accessible per a futures votacions.