La cultura com a bé comú: aquest dissabte, segona jornada sobre Cultura

Aquest dissabte 11 d’abril de 16.30 a 20.30 h, tindrà lloc la segona jornada sobre Cultura, sota el títol “Gestió pública de la cultura. De la cultura com a recurs a la cultura com a bé comú" al Casinet d’Hostafrancs (c. Rector Triadó, 53).

Si bé en les primera jornades es va tractar la cultura des del punt de vista de l’economia solidària, en aquesta ocasió, es farà una anàlisi profunda sobre la gestió pública de la cultura i s’intentaran aportar algunes propostes sobre aquests tres eixos: a) grans infraestructures, equipaments i esdeveniments culturals; b) gestió col·lectiva d'arxius i patrimonis, i c) estructures de proximitat. Hi participaran diferents convidats experts en el sector que després obriran un debat am les persones assistents.

La cultura ha tingut durant tot el segle passat una presència vital a Barcelona. Ha emanat de tots els sectors socials i de totes les àrees de la ciutat. A partir de la dècada de 1980, la cultura va tenir un paper polític directe, convertint-se en un "recurs" econòmic. En aquell moment, les polítiques culturals van començar a ser dissenyades per tenir uns efectes directes en els processos urbans, socials i econòmics. La cultura es va convertir en un recurs econòmic dirigit per determinades elits per produir una identitat de ciutat i posicionar-la en el mercat global competitiu; la reconeguda Marca Barcelona.

Des de Barcelona En Comú proposem una gestió de la cultura com un bé comú, recuperant-la com un dret de tots i totes, que pugui impulsar la construcció d’un model de ciutat més just, més plural i més democràtic. Aquesta jornada té com a objectiu obrir un diàleg sobre la possibilitat de planificar la gestió pública de la cultura a partir de la perspectiva dels béns comuns. Es tracta, en definitiva, de passar d'administrar la cultura des de dalt a governar obeint i facilitant-ne la gestió des de baix i des de la ciutadania.

Més informació en aquest enllaç 

Inscripcions aquí