Ja tenim aquí la L10!

Ha costat anys, molts anys de lluita, però finalment els veïns del barri de La Marina tenen el metro que tant reclamaven. Aquest cap de setmana s’ha inaugurat un tram de la L10Sud, que permetrà connectar aquest barri de la Zona Franca amb Collblanc. La lluita veïnal i el compromís de Barcelona En Comú han fet possible que més de 30.000 veïns i veïnes puguin disposar del metro per poder anar de La Marina a tot arreu!

La reivindicació del metro a La Marina té els seus antecedents en el Pla de metros de 1971. Us imagineu? Més de quaranta anys amb un projecte que s’ha anat retardant, cancel·lant, aplaçant i que no és fins a finals de 1990 que es comença a posar damunt la taula. Les línies 9 i 10, una de les infraestructures més importants dels darrers anys a la ciutat, eren un projecte necessari per acostar els barris perifèrics de Barcelona. El 2009 i 2010 es van inaugurar els trams nord, però un any més tard, la Generalitat va decidir prioritzar l’arribada del metro a l’aeroport i l’extensió de la L10 sud va tornar a quedar aturada.

Al desembre de 2016, Barcelona en Comú feia possible que el projecte es tornés a posar en marxa. Amb l’adquisició d’un conjunt de béns immobles de la Generalitat valorat en 40 milions d’euros, el Govern va disposar del finançament necessari per emprendre les obres del primer tram de la L10 Sud. La que aquest cap de setmana ja han pogut gaudir tots els veïns de La Marina i de Barcelona.

En vols saber més? Aquí tens algunes notícies: