Gràcies!

Gràcies. Volem començar dient simplement: gràcies. Perquè gràcies a vosaltres hem guanyat les eleccions municipals a l'alcaldia de Barcelona. Però també, i sobretot, gràcies perquè han estat onze mesos d'un projecte col·lectiu, i ha estat també un temps impagable que heu dedicat a escoltar-nos, a proposar, a participar i, diumenge també, a votar. Ho hem fet entre tots i totes: aquesta victòria s'escriu en plural.

Des del juny de l'any passat, quan ens vam presentar públicament, sabíem que teníem un repte, que no seria fàcil, que ens hi posarien traves, però mai no haguéssim imaginat que els imprevistos serien també la nostra millor esperança: hem desafiat pronòstics i també tota mena d'esculls, i hem demostrat que som tot allò que és possible aquí i ara. Malgrat tenir-ho tot en contra, teníem clar cap a on anàvem i a cada ensopegada ens hem convençut que anàvem bé, perquè sentíem l'escalfor de la gent als barris i a les xarxes, de la ciutadania que ens deia que ho havíem de fer, passés el que passés, per sobre de les sigles, per sobre de les lògiques de la rivalitat política. Ho hem fet amb l'esforç constant i generós de moltes persones preparades, coneixedores de la ciutat i implicades des de diferents àmbits. És també haver-ho fet així la nostra raó de ser.

A més, podem dir amb orgull que aquest canvi no s'atura a Barcelona. De les eleccions de diumenge n'han sortit candidatures ciutadanes amb opcions de govern a Santiago de Compostel·la, A Corunha, Madrid, Saragossa, València... En els propers dies és possible que es confirmin més ciutats. Algunes de les ciutats més importants de l'Estat ja són part d'aquest canvi protagonitzat per la ciutadania organitzada i podem dir que ens tenim uns als altres i que el suport i les felicitacions vénen d'arreu, des de Reykjavík, fins a Nova York, des de Londres, fins a París, des de Berlín, fins a Atenes. El món ens mira perquè hem fet un pas molt important. Perquè si d'una cosa n'estem segurs és que hem après que no estem sols, que ens hem trobat contra la resignació, la por i la desesperança, i que a partir d'ara només podrem fer que caminar junts. 

Estem satisfets després de l'esforç d'aquest mesos, però sabem que la feina no s'ha acabat i que a partir d'ara ve el més complicat, perquè no només volem guanyar les eleccions: volem guanyar la ciutat i aplicar un pla de xoc excepcional per a una ciutat excepcional. I no ens ho posaran fàcil. És per això que necessitarem que tota la ciutadania s'hi impliqui, perquè estem fent un projecte de ciutat que no es discutirà a porta tancada, sinó amb participació i transparència, però també perquè hem de sumar la força de tots. Per això us demanem que continueu presents, desperts, atents, participant, empoderats i organitzats, i amb les ganes i l'alegria de transformar Barcelona. Nosaltres ens comprometem a treballar al vostre costat per fer-ho possible

Un cop més hem demostrat que és possible. Afrontar aquest nou repte també ho és. Entre tots i totes Barcelona Guanya!