Google i Dailymotion eliminen continguts de MetrópoliAbierta i CrónicaGlobal que atacàven a Colau

Metrópoli Abierta, un web finançat per Agbar i que es dedica a crear i difondre fakenews contra Ada Colau, els comuns i la municipalització de l'aigua a Barcelona, ha vist com el gegant Google els ha esborrat de forma permanent continguts audiovisuals que utilitzaven per atacar a Ada Colau i que allotjaven a YouTube. També se li ha retirat contingut a Crónica Global, l'empresa propietària de Metrópoi Abierta. Després de tornar a pujar el mateix contingut a una altra plataforma, Dailymotion, els han estat retirats de nou cada un dels vídeos per infracció de les regles de la plataforma.

En total, entre Crónica Global i Metrópoli Abierta, ja han hagut de rectificar més de 30 falses notícies que difonien mentides o dades que no eren certes. També han estat condemnades judicialment fins a tres ocasions per difondre fakenews.

En concret es tracta de vídeos que tant Metrópoli Abierta com Crónica Global, feien servir sense permís, infringint els drets d'autoria i en contra de les mateixes regles d'ús de YouTube i DailyMotion. Unes irregularitats amb les quals Google i Dailñymotion ten tolerància zero i que, per això, han actuat amb tanta vehemència.

Ara com ara encara es pot veure com els continguts no estan disponibles en els seus propis webs: