#FemProgramaEnComú: triem entre tots les prioritats per a la nostra ciutat

Des de Barcelona En Comú volem seguir enriquint i generant debat sobre les accions que durem a terme des del Govern. Volem convidar-vos a fer un mandat ciutadà fort que entre tots puguem portar a l'Ajuntament de Barcelona.

Després de mesos de feina per part dels diferents eixos temàtics per fer propostes a nivell de ciutat, aquest 19 de febrer encetem un nou procés de participació per a l'elaboració col·lectiva del programa electoral que portarem a les eleccions. 

1. En què consisteix aquest procés?

Es tracta d'un procés de participació obert a tothom per debatre, proposar i decidir quines són les mesures prioritàries per caminar cap a la Barcelona que volem. Es durà a terme mitjançant l'eina digital DemocracyOS, primer, i en format de votació tradicional, després. El resultat final d'aquest procés generarà un mandat ciutadà que Barcelona En Comú portarà a l'Ajuntament dins del seu programa de govern.

2. Les propostes que ja hi ha escrites, són definitives i oficials?

No. El que veureu escrit a la aplicació són propostes de treball que s'estan discutint des de fa mesos als eixos temàtics de Barcelona En Comú. Creiem que és el moment d'obrir aquest debat per rebre més aportacions i millorar-les per tal d'acabar-les de tancar.

3. Com puc participar-hi?

Hi ha dues fases de participació:

1ª faseDel 19 de febrer al 2 de març, podeu fer les vostres contribucions a partir de les mesures inicials, que s’estructuren en quatre blocs temàtics fruit d'entendre la intervenció pública des de la integració, les persones i els col·lectius:

- El primer bloc recull un conjunt de mesures bàsiques per a la vida, en un context d'emergència social i gran augment de les desigualtats. 

- El segon bloc busca atacar els canvis estructurals per generar una ocupació digne i una defensa del que és comú. 

- En el tercer bloc hi ha les mesures que ens fan avançar cap a una Barcelona més humana, més càlida, més propera.

- El quart bloc fa referència a com portar-les a terme: amb participació, transparència i basades en la intel·ligència col·lectiva de la ciutat.

Es poden comentar o matisar aquestes mesures o bé formular-ne de noves. Les propostes que discutim durant aquest procés hauran de ser a nivell de Barcelona. Més endavant es duran a terme processos similars per a barris i districtes.

D'aquest procés s'obtindran 44 propostes millorades i 16 de noves d'entre les més valorades.

2ª fase. Del 7 al 12 de març, prioritzem les mesures que han estat enriquides i ampliades. Cada persona té 12 vots per triar 3 mesures prioritàries de cadascun dels quatre blocs. Això permetrà identificar quines mesures es consideren centrals, obtenint com a resultat final un document de 40 mesures que configurarà un mandat ciutadà. 

En paral·lel a la participació digital hi haurà també espais de participació presencial a diversos punts dels districtes de la ciutat entre el 7 i el 12 de març, coincidint també amb les primàries de Barcelona En Comú.


Ha arribat l'hora. Per una Barcelona En Comú ara #FemProgramaEnComú!


Més informació: veure web