Fem Ciutat En Comú: Parlem d'un nou model d'economia per a Barcelona

L’eix d'Economia de Barcelona En Comú (BComú) convoca una jornada pública sota el títol Parlem d'un nou model d'economia per a Barcelona. L'acte, obert a tothom, tindrà lloc el proper dissabte 7 de març i les sessions es dividiran en dos espais: al matí al Centre Cívic de la Zona Nord (c. Vallcivera, 14) i a la tarda a l'Escola Mestre Morera (c. Perafita, 87).

Es tracta de la primera cita d’un cicle de dues jornades concebut per l’eix d'Economia, que inclou també Ecologia de la ciutat, sota l’epígraf #FemCiutatEnComú. 

Des de BComú reivindiquem una economia que tingui com a objectiu satisfer les necessitats bàsiques de la població. Que garanteixi l'equitat social, les condicions de vida digna i que permeti a tothom un desenvolupament personal autònom. Volem guanyar l'economia de  Barcelona perquè tothom pugui gaudir de la riquesa generada a la ciutat. Una Barcelona que estén els seus llaços de solidaritat i afecte, i que s’allunya de la cultura de l’acumulació material o de l’acaparament energètic. Volem, en definitiva, una ciutat que afegeixi qualitat a la nostra convivència humana.

A BComú pensem que és més urgent que mai canviar l'actual model econòmic per recuperar la nostra ciutat per a la seva gent i volem fer-ho amb la màxima participació de la ciutadania.  

L'Economia de la ciutat és de tots nosaltres. Volem conèixer la teva opinió. Vine i participa-hi!

 

PROGRAMA
 

MATÍ

Lloc: Centre Cívic Zona Nord (c. Vallcivera, 14)

Com arribar-hi: Tren a Torre Baró / Metro L11 Estació Torre Baró / Busos 62 o 76

9:30 a 11:00 Primera part. Presentació

Presentació a càrrec d'Ada Colau, candidata a l'alcaldia per BComú.

"L'economia de Barcelona: passat,  present i futur" a càrrec d'Albert Recio, professor d'economia de la UAB.

"Economia  i corrupció: Frontera entre allò públic i allò  privat", a càrrec  d’Agustí Colom, professor d'economia de la UB i candidat de BComú.

11:00 a 13:30 Segona part: Debat obert dividit per grups temàtics

Reducció de l'atur, presentat per Josep Bel, coordinador de l'eix de Treballs, precarietat, desigualtats i pobresa de BComú.

Desequilibris socials i desigualtats, presentat per Lluís Torrens, economista i professor de l'ESCI-UPF, i membre de l'eix d'Economia de BComú.

-  Política fiscal i pressupostària per finançar les noves polítiques,   presentat pels membres de l'eix d'Economia de BComú, Irene Rovira,  professora de dret financer i tributari de la UOC, i Jordi Ayala,   funcionari de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i  Tresor de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l'eix  de Govern local, transparència i participació de BComú.

Turisme i ciutadania,  presentat per Antonio Paolo Russo, de l'eix de Turisme de BComú, Universitat Rovira i Virgili i representant d’AltraItalia.

Diversificació econòmica,  presentat per Francesc Magrinyà, urbanista de l'eix d'Urbanisme de  BComú, Salvador Claró, de CCOO Catalunya, i Carolina López, empresària.

Economia de la transició socioambiental, presentat per Jordi Roca Jusmet, de l'eix d'Economia de BComú i catedràtic d'Economia de la UB.

-  Desigualtats de gènere en l'ocupació a Barcelona: propostes de canvi,  presentat per Janet Sanz, Mireia Iniesta i Carolina Recio, de l'eix de Gènere i diversitat sexual de BComú.

Economia social i solidària, presentat per Guillermo Rojo, cooperativista i membre de l'eix d'Economia de BComú.

 

14:00 DINAR

Per a reserves poseu-vos amb contacte amb Jordi Ayala: femciutat@bcnencomu.cat

 

TARDA

Lloc: Escola Mestre Morera (c. Perafita, 87)

Com arribar-hi: Metro L11 Estació Ciutat Meridiana

16:00 a 18:30 Tercera part: Posada en comú dels debats del matí i debat obert general

18:30 Cloenda