Escollim els consellers i conselleres de districte: presenta la teva candidatura!

Ja som a l'Ajuntament, comencem a posar en pràctica una nova forma de fer política. A les primàries del mes de març vam recollir una reivindicació històrica del moviment veïnal incloent en el procés de primàries la possibilitat d'escollir de forma directa als consellers/es de districte, portant el mandat democràtic de la ciutadania a la pràctica.

La tasca dels consellers/es és primordial en un projecte com Barcelona En Comú, que entén que la ciutadania ha de ser la protagonista de la política pública. A la Barcelona dels barris, és des del territori que hem d'anar construint la ciutat democràtica que volem. Tendir cap a una descentralització del poder en els districtes és un pas clau. Els veïns i veïnes han d'estar en l'epicentre de la vida pública dels districtes. Els consellers són clau per aprofundir la corresponsabilització en la política pública que plantegem.

Ara obrim un nou procés d'eleccions per escollir entre tots i totes quins consellers i conselleres volem per al nostre districte. La política la fem entre tots i totes, presenta la teva candidatura i participa a la votació!

Des del 22 al 28 de juny a les 23.59 h podràs presentar la teva candidatura. Per fer-ho, has de seguir els següents passos: 

1. Prepara la teva candidatura

Podràs ser candidat/a si:

  • Acredites alguna vinculació amb el districte (domicili, lloc de treball, participació activa als espais de Barcelona En Comú o en moviments socials del districte, etc.).
  • Et compromets a signar el codi ètic
  • Estàs inscrit/a al registre de Barcelona En Comú. Pots fer la teva inscripció en línia aquí i fer la verificació enviant un correu electrònic a incidenciesregistre@gmail.com

2. Presenta la teva candidatura!

Has de descarregar i emplenar el formulari de candidatura disponible en aquest enllaç

Quan hagis omplert el formulari hauràs de presentar-lo al teu grup de barri de Barcelona En Comú i/o enviar-lo per correu electrònic a info@bcnencomu.cat. La data límit d'enviaments de candidatures és el diumenge 28 de juny a les 23.59 h. Si no has pogut completar totes les dades necessàries del formulari, hauràs d'acordar amb l'assemblea de districte el termini màxim per fer-ho (que sempre serà anterior al 3 de juliol a les 23.59 h).

3. Validació de candidatures

Totes les candidatures estudiaran del 29 de juny al 3 de juliol a les assemblees de districtes i del 4 al 5 de juliol el comitè electoral de Barcelona En Comú revisarà tota la documentació i emetrà la llista definitiva de candidatures que participaran en la campanya electoral.  

4. Campanya electoral de les candidatures

El 6 de juliol les candidatures seran publicades al web de Barcelona En Comú amb la informació del formulari enviat prèviament.

Els/les candidats/es podran realitzar la seva campanya electoral d'acord amb el reglament.

Les assemblees de districte podran organitzar actes públics de presentació dels candidats/es.

5. Votació dels consellers i conselleres de districte!

Del 16 al 18 de juliol es realitzaran les votacions a través de la plataforma de participació digital de Barcelona En Comú i dels punts de votació presencial que us anunciarem properament. Per poder votar cal haver realitzat la inscripció i validació al registre de Barcelona En Comú. Aquelles persones que encara no estigueu registrades podreu fer-ho directament als punts de votació presencial.

6. Publicació de resultats

Els resultats de les votacions es publicaran a la web de Barcelona En Comú el 19 de juliol.

Més informació sobre com funciona l'elecció de consellers/es

Descarrega el reglament