#RelatemElCanvi

Escoles bressol, noves places per treballar a l'Ajuntament i Barcelona ciutat lliure del TTIP

Més escoles bressol...públiques i de qualitat!

L’Ajuntament crearà 847 noves places d’escoles bressol en els pròxims tres anys

Disposem d’una extensa però alhora insuficient xarxa de centres públics. Actualment són 97, tot i que encara moltes famílies no poden accedir-hi. És necessari un nou impuls, per això s’ha anunciat la voluntat d’ampliar la xarxa d’escoles bressol municipals de la nostra ciutat amb la creació d’una desena de centres nous. La construcció d’aquests equipaments educatius (a més de l’ampliació d’un edifici) suposarà l’increment de 847 noves places, tan necessàries a la nostra ciutat.

Més info: https://barcelonaencomu.cat/ca/post/mes-escoles-bressolpubliques-i-de-qu...

 

1.900 places per treballar a l'Ajuntament que enfortiran la institució

La llei Montoro no permet a les administracions locals fer algunes despeses encara que tinguin diners, tampoc renovar plantilles ni contractar gent. L'Ajuntament ha trobat la manera per esquivar la llei: declarar serveis essencials serveis públics que fins ara no ho havien estat, però que són tan necessaris com el personal per a les escoles bressol o els seveis socials. A més s'ha creat una borsa de feina amb 1.900 places per a cobrir jubilacions, baixes i futures ampliacions de pantilla.

Hi ha qui encara s'excusa dient que l'única solució a la crisi és l'austeritat, mentre retalla serveis públics. Menteixen. L'única alternativa és un canvi a favor de la majoria social. Volem garantir un servei públic de qualitat i al servei de la ciutadania, perquè hi tenim dret i perquè els serveis municipals són de tots i totes. 
Més info:
http://cat.elpais.com/cat/2016/04/20/catalunya/1461149618_384146.html

 

Ciutats en contra del TTIP

El TTIP és un greu atac a la democràcia i als drets més bàsics, tant a Europa com als EEUU. Som ja més de 1.200 ciutats europees les que ens hem posicionat contra aquest tractat, i volem que s'escolti la nostra veu i la de la ciutadania. Mesures que volem aprovar en aquests propers anys com la remunicipalització de l'aigua o una normativa per fer contractacions ètiques des de l'Ajuntament seran més difícils si finalment el TTIP entra en vigor. És per això que cal seguir dient que no acceptarem que ens dictin les regles del joc.

El 21 d'abril més de 100 ciutats i moviments socials d'Europa es van trobar a Barcelona per organitzar-se contra el TTIP i fer una Europa justa i democràtica. "Volem ser escoltats i ser informats de les decisions que es prenguin a Europa i que afectin la nostra vida quotidiana. No volem que es prenguin decisions que no estiguin sotmeses al control dels representants que van escollir els veïns i veïnes". Amb aquestes paraules, Gerardo Pisarello va explicar els motius pels quals es va declarar Barcelona ciutat lliure del TTIP i perquè Barcelona ha estat la seu d'aquesta trobada: per unir forces i estratègies contra els tractats de lliure comerç.

Més info: 
https://www.diagonalperiodico.net/movimientos/30116-cuarenta-ciudades-se...