Els primers decrets de cartipàs

Dissabte, 13 de juny, després de la investidura, Ada Colau, ja alcadessa, firmarà els primers nomenaments. L'acte d'investidura es fa el dissabte, un acte simbòlic de creació del nou govern i de presa de poder, perquè el dilluns l'Ajuntament ha de continuar treballant i el nou equip s'hi incorpora de manera immediata. Així doncs, aquestes dues darreres setmanes sabíem que eren essencials per configurar un equip preparat amb els càrrecs electes (Ada com alcadessa i els 10 regidors/es de BComú), per fer els primers traspassos amb responsables del mandat anterior, per conèixer de prop l'Ajuntament i per valorar quins canvis urgents calia fer-hi en l'estructura executiva (en particular, gerències, que en alguns casos es quedaven buides i era imprescindible trobar susbtituts/es per al traspàs). 

En aquest sentit, la definició del nou cartipàs municipal s'ha fet en un procés de treball amb experts en govern local, membres de l'eix de govern local, participació i transparència de BComú, algunes persones d'altres eixos (economia, gènere i cultura),  i el grup municipal electe, per acabar definint una estructura política de l'Ajuntament que és coherent amb el nostre programa i el Pla de xoc i s'ajusta més al perfil i coneixement dels nostres representants electes. Per tant, les quatre grans àrees que hem reivindicat des del primer dia hi són representades. Pel que fa a la gestió d'aquestes àrees (o tinences d'alcaldia), Gerardo Pisarello serà el responsable de Treballs, Economia i Planificació Estratègica i primer tinent d'alcalde; Laia Ortiz estarà al càrrec de Drets Socials; Jaume Asens comandarà Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència, i Janet Sanz serà responsable d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. En cada àrea hi ha regidories específiques que encapçalaran la resta d'electes, i delegacions i comissionats específics que seran dirigits per persones especialistes d'una temàtica concreta (seguretat, medi ambient, etc.). En un equip amb deu regidors/es, aquests tenen una funció important per complementar el treball de les àrees. 

Per altra banda, Ada Colau també signarà els decrets de nomenament de l’estructura gerencial bàsica, és a dir, els principals gerents necessaris per permetre la continuïtat en la maquinària de l'Ajuntament que no para mai. A més, també es designarà a cada regidor i regidora quin és el districte que representarà i treballarà de forma coordinada amb els consellers/es de districte de BComú. La llista és la següent: 

Districte de Ciutat Vella – Gala Pin

Districte de l’Eixample – Agustí Colom

Districte de Sants-Montjuïc – Jaume Asens

Districte de Les Corts – Laura Pérez

Districte de Sarrià-Sant Gervasi – Gerardo PIsarello

Districte de Gràcia – Raimundo Viejo

Districte d’Horta-Guinardó – Mercedes Vidal

Districte de Nou Barris – Janet Sanz

Districte de Sant Martí – Josep Maria Montaner

Districte de Sant Andreu – Laia Ortiz