El 13J, obrim portes i finestres!

Aquest dissabte tindrà lloc la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona i la constitució del nou govern municipal. Fa uns dies us convidàvem a venir a la plaça a seguir l'acte en directe a partir de les 17. Avui també us volem explicar quines decisions hem pres per organitzar aquest acte. 

Han estat dues setmanes de reunions amb l'ajuda immillorable de l'equip de protocol de l'Ajuntament, i hi hem trobat a grans profesionals amb molta experiència que s'han posat des del primer moment a treballar amb nosaltres perquè poguéssim introduir tots el canvis que proposàvem. A partir d'ara serem a l'Ajuntament i volem començar amb bon peu.

Volem treure la política al carrer i tenir un Ajuntament amb parets de vidre, i la primera eina que hem pensat ha estat posar una pantalla gegant a fora, a la plaça, perquè tothom pugui seguir i saber què passa a dins. A més, també hi haurà unes 150 cadires per qui vulgui seure i un espai per a la mainada, per començar des del principi a fer una ciutat amable i oberta a tothom. 

I com que volem això, una altra de les qüestions que ens ha preocupat és la dels convidats. Hem quasi doblat la llista confeccionada per l'Ajuntament, intentant no deixar-nos ningú, convidant també moltes entitats socials i col·lectius de base de la ciutat, per primera vegada. Hem tractat igualment que la diversitat religiosa de la ciutat quedés millor representada. 

Una altra qüestió important relacionada amb els convidats és a quin lloc s'asseuen. També hem fet modificacions en aquest sentit perquè la pluralitat, varietat i representació de la ciutat també estigui situada amb coherència. Així, hem situat les persones referents de diferents entitats religioses amb la resta de la societat civil i no amb les autoritats com fins ara. 

Aquests canvis serien una anècdota, una flor que no faria cap primavera democràtica si no els haguéssim acompanyat també d'una redistribució pressupostària. Estalviarem 4.800 € treient les catifes de gala que normalment es posaven perquè l'alcaldessa i els regidors i regidores travessessin la plaça per a la recepció del President al Palau de la Generalitat. Comencem trepitjant els carrers i les places i aixecant les catifes. També s'han estalviat 7.000 € rebaixant en gran mesura el refrigeri que habitualment se servia dins de l'Ajuntament per a tots els convidats, ja que l'hem limitat a begudes i només als familiars dels regidors i regidores. 

Volem entrar a l'Ajuntament com a ciutadania que som i volem també canviar la manera de fer política des del primer dia, amb exigència i responsabilitat. També en les formes, posant les persones i la ciutat en el lloc que els correspon a la casa gran. I volem que vinguis a celebrar-ho amb nosaltres a la plaça Sant Jaume.

Dissabte ens veiem a l'Ajuntament!