Decideix el futur de Barcelona

El 26 de maig la ciutadania va donar un mandat clar de configurar un govern d’esquerres a la ciutat de Barcelona. Els tres partits progressistes (BComú, que va obtenir 10 regidors/es, ERC, 10 i PSC, 8) van obtenir més d’un 60% dels vots i una majoria àmplia de 28 regidors sobre 41. Des de Barcelona En Comú s’ha treballat intensament per aconseguir un acord transversal de les tres forces, amb el doble objectiu de seguir desenvolupant l’agenda de canvi iniciada el 2015 i superar la política de blocs en clau nacional, amb la ferma convicció de prioritzar la ciutat. 

Malgrat els esforços de Barcelona en Comú, PSC i ERC han persistit en els vetos creuats i, per això, el Plenari de Barcelona en Comú va decidir fer un pas endavant: presentar la candidatura d’Ada Colau a la investidura el proper 15 de juny mantenint el diàleg amb les dues forces d’esquerra. D’aquesta manera es garanteix continuar amb les polítiques valentes i transformadores que necessiten quatre anys més per consolidar-se i anar més enllà dels blocs que es neguen els uns als altres.

En un ajuntament, l’alcaldia té un paper tant simbòlic com efectiu: marca el rumb de les polítiques públiques, representa la ciutat tant a nivell local com internacional, determina l’organització municipal i és qui té la capacitat per fer decrets i establir pactes de govern. Creiem que l’alcaldia és fonamental per mantenir un projecte de ciutat valent, feminista i de la gent.

Per això, obrim una consulta per decidir entre tots i totes les opcions a les quals ens han portat les negociacions de cara a la investidura. La concreció de qualsevol acord de govern se sotmetrà de nou a votació. Les dues opcions possibles són: un acord de govern amb PSC, investint l’Ada Colau com alcaldessa; o un acord de govern a parts iguals amb ERC, investint l’Ernest Maragall com alcalde. 

De nou, Barcelona en Comú opta per un exercici de transparència i democràcia interna per la presa de grans decisions, i la teva veu compta, abaix tens les indicacions per votar: 

  • Podràs participar en la consulta sí estàs inscrit/a i verificat/ada al registre de Barcelona en Comú, i que durarà fins al divendres 14 a les 17 hores. 
  • Si estàs inscrit al registre però encara no t'has verificat presencialment, pots fer-ho venint a la seu de Barcelona en Comú (carrer Marina, 131 baixos) durant el termini de la votació amb un document d’identitat que confirmi la teva residència a Barcelona (DNI, NIE o Passaport/padró/ rebut domiciliat amb el teu nom).
  • Entra en la plataforma de consultes de Barcelona en Comú, introdueix el teu correu i la teva contrasenya i vota en la consulta activa! Si no la recordes, pots sol·licitar les instruccions per restablir la contrasenya.
  • Si tens problemes en la votació online o altres incidències, contacta al correu cens@bcnencomu.cat o al telèfon 935 950 341. També habilitarem un espai físic amb ordinadors a la nostra seu (c/Marina, 131 baixos) per facilitar les votacions a aquelles persones que necessiteu suport tècnic.