CrónicaGlobal rectifica: Tono Hernández no és amic ni assessora Colau

La web finançada per Agbar s'ha vist obligada a rectificar: Tono Hernández no només no ha treballat per a Ada Colau, sinó que ni tan sols es coneixen

Crónica Global, un web finançat per Agbar i conegut per difondre fakenews, s'ha vist obligada a rectificar la notícia titulada "Colau defiende el alquiler barato en Casa Orsola, donde vive un amigo suyo".

En la notícia (que encara segueix publicada) s'afirma que Tono Hernández, un veí de la Casa Orsola, és amic personal d'Ada Colau i que aquest havia col·laborat i assessorat a Barcelona en Comú en campanyes de promoció per a les eleccions. En tot l'article no s'aporta cap dada, ni prova, ni res que justifiqui aquestes afirmacions, per la qual cosa han rebut dues peticions de rectificació: una del mateix Tono Hernández i l'altra de l'alcaldessa. Colau i Hernández no es coneixen, i Hernández tampoc ha treballat, col·laborat, assessorat, ni tan sols de forma altruista, amb Barcelona en Comú.

No és la primera vegada que Crónica Global crea i difón notícies falses. De fet, juntament amb Metrópoli Abierta i Catalunya Press, són els tres digitals que més fakenews creen contra els Comuns, Ada Colau i l'Ajuntament de Barcelona. Entre els tres ja acumulen gairebé 30 rectificacions i 3 condemnes judicials per difondre notícies falses i no rectificar-les correctament. Tots aquests tres webs, casualitat o no, son finançades per Agbar.

Veure rectificació

Ajuda'ns a combatre la desinformació i les fakenews: comparteix aquest desmerntit i, sobretot, no difonguis contingut de Metrópoli Abierta o Crónica Global.