Coneix els candidats per a conseller i consellera de districte

Aquest dijous 5 podreu participar a les entrevistes que farem als candidats de Barcelona En Comú per ocupar aquest lloc essencial dins la política municipal.

Aquest dies se celebren les primàries de Barcelona En Comú (BComú). Aquest procés no només respon a la voluntat d'elaborar un programa obert a la ciutadania i formar un equip de govern que sigui recolzat per la voluntat popular. També és una aposta per una exigència històrica del moviment veïnal: l'elecció directa de les persones candidates a consellers i conselleres de districte.  

La resposta a aquesta crida ha estat potent i hem rebut 37 candidatures. En aquest enllaç podeu veure totes les persones candidates que es presenten a cada districte. 

De totes aquestes, durant les primàries haurem de triar entre tots un candidat o candidata per districte. És un moment molt important, ja que les persones conselleres de districte juguen un paper fonamental dins de la nostra idea de govern. El seu paper a l'hora d'obrir les institucions a la ciutadania és clau per a una candidatura com la de BComú

Per això aquest dijous 5, des de les 09:00 h fins les 21:00 h, es faran entrevistes als candidats

Durant aquestes entrevistes, cada candidat haurà de respondre una sèrie de preguntes en 8 minuts, com a màxim.
 

1. Quines són les necessitats més importants del teu districte? Quins són els punts forts?

2. Escull 3 verbs que vols que siguin clau a l'hora de desenvolupar la teva tasca com a conseller/a.

3. De les 44 mesures del preprograma, indica'n 3, que creus prioritàries per al teu districte i explica breument per què.

4. Explica breument els 3 principals projectes d'infraestructures, urbanístics o d'edificació que més afecten el teu districte i com t'hi posiciones.

5. Amb quins agents o entitats, especialment del teixit del districte, creus que s'hauria de treballar braç a braç per concretar/dur a terme aquestes mesures? 

6. Quins mecanismes penses fer servir per mantenir oberts els canals de comunicació i treball entre institucions i veïns?

7. Quina seria la situació que creus possible aconseguir al final del mandat?

Aquestes entrevistes es podran seguir en directe via streaming i tothom podrà fer-los preguntes en aquest enllaç. Les consultes també es podran fer a través de l'etiqueta de Twitter #DecidimEnComú. Posteriorment, durant la setmana de votacions, trobareu el vídeo de cada entrevista juntament amb el perfil de la persona, per poder estar més segurs de la persona que voleu votar.

Per guanyar Barcelona cal fer-ho en comú, amb els barris i des del coneixement del territori. Fes les teves preguntes!