Condemna judicial a MetrópoliAbierta per no rectificar una fakenews contra Colau

El web de fakenews MetrópoliAbierta (propietat de Pedro J. Ramírez) i l'aleshores director Lluís Regàs Rocamora han estat condemnat pel Jutjat de Primera Instància 6 de Barcelona a publicar la rectificació a una notícia falsa que va publicar el gener del 2021. També ha estat obligada a pagar els costes del judici.

MetrópoliAbierta va publicar una notícia titulada "Colau vuelve a incumplir: alimentará Barcelona con una incineradora", la qual cosa és completament falsa, ja que Barcelona Energia s'abasteix 100% d'energia renovable: de la planta de biogàs de la Vall d'en Joan, de les plaques fotovoltaiques de l'Ajuntament de Barcelona i d'altres productors renovables a través de licitació pública, com obliga la Llei.

El mateix gener es va enviar una sol·licitud de rectificació a MetrópoliAbierta, però no va ser publicada com exigeix la llei (amb la mateixa quantitat i intensitat que la notícia original), és per aquesta raó que la justícia ha obligat a MetrópoliAbierta a publicar la rectificació i difondre-la pels seus canals de la mateixa manera que va difondre la notícia falsa.

La lluita contra les fake news no descansa, però necessitem la teva ajuda: comparteix aquest desmentiment perquè se sàpiga la veritat!

Veure sentència nº197/2021

 

No és el primer cop que MetrópoliAbierta i CrónicaGlobal han estat condemnats judicialment per difondre fakenews contra els Comuns i Ada Colau. MetrópoliAbierta ha estat recentment condemnada per difondre una fakenews vinculant l'Ajuntament de Barcelona amb un cas de corrupció inexistent, i el el web CrónicaGlobal (propietària de MetrópoliAbierta i membre del mateix grup Global Media) va ser condemanada el juny de 2021 per difondre una notícia flasa contra Janet Sanz.

En total, el grup GlobalMedia (propietat d'El Español, de Pedro J. Ramírez) que engloba els webs CrónicaGlobal i MetrópoliAbierta, ja ha hagut de rectificar 9 titulars i notícies falses, i ha rebut 3 condemnes judicials per difondre fakenews contra els Comuns i Ada Colau.

Si us plau, difon aquest desmentiment per combatre la desinformació!