Condemna judicial a un digital per difondre fakenews contra els Comuns

El web Libertad Digital ha estat condemnada pel Jutjat de Primera Instància nº42 de Barcelona per difondre una notícia falsa que titulava "Ada Colau manipula un sondeo del Ayuntamiento para aparecer como ganadora en las próximas municipales".

Quan va sortir l'últim baròmetre de l'Ajuntament de Barcelona (un baròmetre professional que es fa semestralment des de fa més de 10 anys) la gran notícia va ser que Ada Colau tornaria a guanayr les eleccions municipals en intenció directa de vot. Libertad Digital va publicar una peça, redactada pel també col·laborador de CrónicaGlobal, Pablo Planas, on assegurava que l'Ajuntament de Barcelona havia manipulat les dades de l'enquesta, ja que així ho havien assegurat politòlegs al web de fakenews MetrópoliAbierta. Pablo Planas titllava de "burda maniobra electoralista de la dirigente podemita barcelonesa, que no puede disimular su caída en valoración".

Ver sentencia nº59/2022

La justícia no només ha donat la raó a l'Ajuntament de Barcelona, sinó que obliga a Libertad Digital a pagar les costes judicials i a publicar una rectificació en portada i a Twitter amb el següent text: "Barcelona en Comú sería el partido más votado de celebrarse ahora las elecciones municipales, según un sondeo del Barómetro de Barcelona que cumple con los más estrictos criterios técnicos, metodológicos y de trabajo de campo".

Si us plau, difon aquest desmentiment per combatre la desinformació!