Condemna judicial contra CrónicaGlobal per difondre fakenews sobre Janet Sanz

El web de CrónicaGlobal (propietat d'El Español, de Pedro J. Ramírez) s'ha vist obligat pel Jutjat de Primera Instància nº36 de Barcelona a emetre una rectificació sobre la "notícia" que van publicar el 05/02/2021 que es titulava “Janet Sanz incumple el código ético al seguir en su cargo tras ser imputada”.

El Codi Ètic de Barcelona en Comú només estableix com a causa de renúncia o cessament la imputació per delictes de prevaricació amb ànim de lucre. En el cas de Janet Sanz no hi ha cap ànim de lucre, sinó que es refereix a un procés de modificació de plantejament per interès general i patrimonial. Aquí podeu trobar la rectificació.

CrónicaGlobal és la propietària de MetrópoliAbierta, un web de "fake news" sobre Barcelona i, especialment, els Comuns. Totes dues webs són propietat d'El Español, un mitjà digital d'extrema dreta propietat de Pedro J. Ramírez.

Veure la sentència nº89/2021

 

No és la primera vegada que CrónicaGlobal i els seus sub-webs han estat condemnats judicialment per difondre fakenews contra els Comuns i Ada Colau. MetrópoliAbierta ha estat recentment condemnada per difondre fakenews sobre Barcelona Energia, i també MetrópoliAbierta va ser condemnada per difondre una fakenews vinculant a l'Ajuntament de Barcelona amb un cas de corrupció inexistent.

En total, el grup GlobalMedia (propietat d'El Español, de Pedro J. Ramírez) que engloba els webs CrónicaGlobal i MetrópoliAbierta, ja ha hagut de rectificar 9 titulars i notícies falses, i ha rebut 3 condemnes judicials per difondre fakenews contra els Comuns i Ada Colau.

Si us plau, difon aquest desmentiment per combatre la desinformació!