#CiudadesXBienComún

Ciutats pel Bé Comú. Guanyar compartint experiències de canvi

 

Ens van dir que era impossible, però el 24 de maig la ciutadania vam guanyar les eleccions i vam demostrar, una vegada més, que sí que es pot, que es poden provocar canvis. Estem construint una resposta a la crisi, orientada a rescatar les persones i la democràcia al mateix temps. S'està comprovant que si fem confluir l'esforç de molta gent diferent som imparables.

Han passat gairebé tres mesos des de la investidura de les noves alcaldesses i alcaldes. Volem celebrar que, en aquest breu però intens període de temps, ja s'han engegat mesures que ens fan caminar cap a ciutats més justes i democràtiques. Per això, el divendres 4 setembre a les 19.00 h al Centre Esportiu de Estació del Nord (C/Napols 42) celebrem la trobada "Ciutats pel Bé Comú. Guanyar compartint experiències de canvi". Una trobada per compartir i aprendre de tots els canvis engegats. Perquè hem guanyat les alcaldies, sí, però això no és  suficient. Ara hem de recuperar les nostres ciutats.

A la trobada, hi participaran les alcaldesses Ada Colau (Barcelona), Manuela Carmena  (Madrid), Dolors Sabater (Badalona), els alcaldes Pedro Santisteve (Zaragoza), Xulio Ferreiro (A Coruña), Martiño Noriega (Santiago de Compostela), Joseba Asiron (Iruña) i José María González 'Kichi' (Cádiz). Es tracta dels caps més visibles de governs municipals sostinguts per plataformes, partits i processos ciutadans creats des de baix i que, tot i ser diferents, compartim objectius i pràctiques. Som processos de canvi democràtic local protagonitzats per persones que lluiten perquè els nostres ajuntaments atenguin les necessitats i demandes dels veïns i  veïnes, perquè rendeixin comptes davant la gent, governant amb transparència. És l'inici d'una revolució democràtica que no ha fet més que començar. 

Els nous governs obeeixen a un mandat ciutadà que es concreta en un projecte de transformació a les ciutats, i els seus interessos van més enllà de les sigles. Es tracta d'una nova manera de fer política que obre les institucions a la ciutadania. Que combat la pobresa i les desigualtats. Que lluita pel dret de les  persones a l'habitatge. Que busca un model econòmicament, social i ambiental sostenible. Que garanteix una vida digna per a tots i per a totes. Aquesta trobada servirà per què les organitzacions comparteixin  experiències en polítiques públiques en àmbits tan importants com l'habitatge o la participació ciutadana. Els nous governs municipals triats en les passades eleccions tenen experiències comunes i això ens confirma que no estem davant de propostes aïllades, sinó davant d'una marea municipalista ciutadana amb gran capacitat transformadora. 

El 4 de setembre, vine a compartir i escoltar les experiències de canvi que s'estan vivint en moltes ciutats. La revolució democràtica ja està en marxa!