CatalunyaPress es veu obligat a rectificar una fakenews contra Eloi Badia

CatalunyaPress, un web finançat per Agbar i La Caixa, s'ha vist obligat a publicar una rectificació per una fakenews contra Eloi Badia, per la Llei Orgànica 2/1984 del 26 de març.

La notícia falsa assegurava que Eloi Badia, Regidor d'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona, estava incomplint la llei pel simple fet de presentar-se a un exàmen per a una Borsa de treball de l'Ajuntament de Barcelona. L'autora de la fakenews, Purificació González, argumenta que Badia és funcionari de l'Ajuntament, cosa que és totalment falsa, doncs els Regidors no són funcionaris. Però és que a més no hi ha cap incompatibilitat legal per presentar-se a un exàmen d'aquestes característiques.

Juntament amb Metrópoli Abierta i Crónica Global, són els tres digitals que més fakenews creen contra els Comuns, Ada Colau i l'Ajuntament de Barcelona. Entre els tres ja acumulen gairebé 30 rectificacions i 3 condemnes judicials per difondre notícies falses i no rectificar-les correctament. Tots aquests tres webs, casualitat o no, son finançades per Agbar.