Carta als funcionaris i treballadors de l’Ajuntament sobre la proposta de moneda local voluntària

Benvolguts amics,

En primer lloc volem agrair-vos la feina que esteu portant a terme. Els funcionaris i treballadors de l’Ajuntament sou un dels actius més importants de la nostra ciutat. Som plenament conscients de la vostra professionalitat,dels vostres reclams, i us considerem una peça clau per a impulsar polítiques municipals més justes i properes a la ciutadania.

Ens adrecem a vosaltres en aquesta ocasió per clarificar un element que potser ha generat preocupació entre alguns de vosaltres. Alguns mitjans han transmès l’idea que si governem la ciutat obligarem als funcionaris de l’Ajuntament a cobrar el seu sou en una nova moneda local.

Volem deixar ben clar que aquesta informació és falsa. El que hem dit és que si som escollits estudiarem la possibilitat d’utilitzar una moneda local en alguns comerços de proximitat, per afavorir el seu desenvolupament.

Aquesta proposta ja funciona amb èxit en molts països d’Europa i del món. Aquí a Catalunya l’estan impulsant governs de CiU i del PSC a ajuntaments com els de Girona o Santa Coloma de Gramanet.  

Cap de les propostes existents obliga als treballadors municipals a percebre el seu sou en aquesta moneda. Es tracta, sempre, d’una mesura voluntària, adreçada a afavorir el desenvolupament de l’economia local i  que s’ha d’adoptar necessàriament d’acord amb els treballadors i els sindicats.

Des d’un primer moment, hem deixat clar que si arribem a l’Ajuntament serà per fer respectar, i mai per afeblir, els drets laborals dels funcionaris i treballadors de l’Ajuntament. Aquest és el nostre compromís i és el que farem si guanyem els propers comicis del 24-M. Comptem amb vosaltres per fer-ho possible.

Barcelona en Comú