Barcelona Guanya Vida: Superilla Barcelona

Barcelona Guanya Vida amb el programa Superilla Barcelona que està transformant l’espai públic de tota la ciutat d’acord amb un nou model més saludable, més just i que fomenta les relacions de proximitat. 

Avui està reconegut internacionalment com a model a seguir per combatre l’emergència climàtica, millorar la vida i protegir la salut de les persones. L’espai públic passa del gris al verd i deixa de ser un lloc de pas per convertir-se en lloc de trobada, joc i vivència compartida.

Aquí et donem algunes dades sobre per què amb el model superilla Barcelona Guanya Vida:

  • A Barcelona cada any hi ha 3.000 morts prematures i 5.000 malaties relacionades amb la contaminació, segons L’ISGlobal. Per això, amb el model Superilla, que redueix un 25% la contaminació, Barcelona guanya salut i vida.
  • A Barcelona cada any hi tenen lloc més de 10.000 sinistres viaris, per això reduir la velocitat dels vehicles a motor dins la ciutat i pacificar carrers salva vides
  • A Barcelona el cotxe representa el 20% dels desplaçaments diaris però ocupa més del 60% de l’espai públic, un desequilibri que s’ha de corregir.
  • Segons el Baròmetre municipal, 8 de cada 10 barcelonins i barcelonines estem a favor de destinar més espai per a vianants.
  • Amb la transformació urbana, guanyarem 1 milió de m² com a espai públic de qualitat lliure de fums.

Com s'està expandint el model superilla?

  • L’ONU ha reconegut el model Superilla Barcelona com a exemple a seguir per revertir els efectes de l’escalfament global i protegir el futur de les ciutats i la Superilla del Poblenou va guanyar la menció especial del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2018.
  • La Superilla no deixa d’expandir-se pels barris de tota Barcelona: Poblenou, Sant Antoni, Horta, Sant Gervasi, l’Eixample, la Sagrera-Navas, Clot-Camp de l’Arpa, Bon Pastor, la Verneda i la Pau…
  • Les principals autopistes i artèries de Barcelona, tant a escala de ciutat com de barri, es transformen en grans avingudes verdes: avinguda Meridiana, Via Laietana, avinguda Diagonal, les Rambles, passeig Marítim de la Mar Bella, Pi i Margall, eixos verds de Sant Martí, carrer Gran de Sant Andreu…
  •  A antics espais sense vida broten avui grans pulmons verds: Parc d’Antoni Santiburcio i rambla Marta Mata, la Clariana de les Glòries, Jardins del Doctor Pla i Armengol, Parc de la Marina del Prat Vermell, Parc de Can Batlló…
  • Obrim Carrers és un projecte per recuperar artèries de la ciutat per a les persones. Cada cap de setmana, elimina el trànsit rodat de Gran de Gràcia i l’eix Creu Coberta-carrer de Sants per convertir-los en grans passejos peatonals, nous espais per gaudir, respira i revitalitzar el comerç de barri.

Amb el model Superilla cuidem Barcelona com ens cuidem entre nosaltres, perquè cuidar Barcelona és estimar-la.

Si tu també estimes Barcelona, UNEIX-TE, amb tu Barcelona Guanya Vida. 

barcelonaguanyavida