Barcelona Guanya Vida: Protegim Les Escoles

El programa Protegim Les Escoles que impulsa Ada Colau convertirà més de 200 entorns escolars en espais de trobada més segurs i saludables per a més de 80.000 nenes i nenes de la nostra ciutat, les famílies i el veïnat.

Amb aquest projecte es redueixen els accidents, el soroll i la contaminació; es desplacen els cotxes i es substitueix l’asfalt per guanyar llocs on jugar, fer vida en comunitat i dinamitzar el comerç de barri.

Això és important perquè la contaminació dificulta el desenvolupament cognitiu dels infants, provoca un de cada dos casos d’asma infantil a la ciutat i redueix la qualitat de vida. Amb Protegim Les Escoles cuidem la salut i el futur dels nostres nens i nenes.

-----------------------------------------------------

Sabies què?

Barcelona és la ciutat de tot l’estat amb més escoles bressol i no parem d’ampliares: obrirem 13 més, passant de les 8.500 places actuals a 9.500.

-----------------------------------------------------

Si tu també vols cuidar la salut i el futur dels nostres nens i nenes. UNEIX-TE

-----------------------------------------------------

A més del Protegim Les Escoles, l'Ajuntament també promou el projecte Transformem els Patis que millora els centres escolars i els adapta per fer front al canvi climàtic. Substituïm el ciment per terra, els omplim d’ombra i vegetació, els aïllem tèrmicament i ampliem els seus usos.

Els centres guanyen un pati més saludable i agradable per als infants on fer activitats escolars i el barri guanya un nou espai públic obert a tothom.

Molts d’aquests patis, a més, formen part de la Xarxa de Refugis Climàtics per protegir-nos de les altes temperatures durant els mesos d’estiu.

Fem canvis cap a una Barcelona més habitable