Barcelona Guanya Vida: La Ciutat Jugable

Des de 2015, Barcelona ha guanyat 87 àrees d’espai públic de joc perquè els nostres nens i nenes sentin que la ciutat també és seva. El pla Ciutat Jugable va molt més enllà d’obrir noves zones infantils, el seu objectiu és crear una ciutat jugable en el seu conjunt, una ciutat que també sigui un lloc on jugar, aprendre, explorar, compartir, trobar-nos i fer vida. Ciutat Jugable és un pla transversal per a tota la ciutat que transforma el carrer en espai públic de joc i activitat física amb:

  • Actuacions urbanes a l’espai públic i els patis escolars.
  • Juguem a les places: actuacions d’estímul del joc a 30 places de la ciutat.
  • Participació dels nens i nenes en el disseny dels espais perquè la seva mirada, i no només l’adulta, estigui integrada en la transformació de la seva ciutat.

-------------------------------

Sabies què?

Som una de les ciutats d’Espanya amb menys verd per habitant, molt per sota de les recomanacions de la OMS. La creació de grans pulmons verds protegeix la salut dels infants i canvia la forma de disfrutar i viure l’espai públic.

-------------------------------

Garantir la igualtat des dels primers anys de vida és la nostra prioritat. 

A Barcelona, la meitat dels infants no poden fer extraescolars per motius econòmics. Per això, des de l’Ajuntament hem creat el Pla Tardes Educatives, amb una inversió de 23 milions d’euros els propers dos anys, perquè tots els nens i nenes de Barcelona tinguin accés universal a les extraescolars! Fem que gaudir de l’esport, la cultura, la llengua i el temps lliure siguin un dret a l’abast de qualsevol infant.

A més, hem duplicat la inversió per cobrir la beca menjador a 36.500 alumnes i assegurar així aquest àpat complet a tots els nostres menors.