Barcelona Guanya: Guia per a desmuntar els bulos

Queden pocs dies per a Nadal i volem fer-te arribar la Barcelona que Guanya. Per a seguir explicant a amics i familiars com s'està transformant Barcelona i desmuntar el cuñadismo en els retrobaments nadalencs, hem preparat una guia ràpida amb les 12 campanades de l'any. T'ajudem a desmuntar tots els bulos sobre Barcelona als teus sopars nadalencs!

El cap d'any de la Barcelona que Guanya


1. El model de Superilla Barcelona protegeix la salut, el planeta i el comerç local de proximitat. Les botigues dels carrers pacificats facturen fins a un 30% més.


2. L’Ajuntament és l’administració que més habitatge social construeix de tot l’Estat


3. Barcelona guanya perquè ha creat una Unitat Antidesnonaments pionera a tot l’Estat que ha aturat més de 10.000 desnonaments.


4. L’Ajuntament ha impulsat el primer dentista públic de tot l’Estat, ha posat en marxa el primer Pla de Salut Mental de la història de la ciutat i és la primera ciutat que impedeix l’obertura de noves cases d’apostes i casinos a prop d’entorns escolars.


5. Ada Colau ha estat escollida per liderar la xarxa mundial de ciutats contra el canvi climàtic C40 i la xarxa de grans ciutats europees Eurocities.


6. Barcelona ha impulsat un Pla de Barris per combatre la desigualtat i ha invertit 300 milions d’euros extraordinaris als 23 barris de la ciutat que més ho necessitaven.


7. Barcelona és la segona ciutat europea en estratègia d’atracció de capital tecnològic i ha estat escollida com a capital europea de la mobilitat sostenible.


8. L’Ajuntament ha creat Barcelona Cuida, un centre de referència per acompanyar i donar suport professional a les persones dependents i a les persones que les cuiden.


9. L’Ajuntament ha posat en marxa Barcelona Energia, una elèctrica pública d’energia 100% renovable. L’enllumenat i els equipaments de la ciutat i milers de famílies i comerciants ja s’han desconnectat d’Endesa, estalviant així milers d’euros en la factura de la llum.


10. Barcelona ha creat un servei pioner de cangur municipal gratuït perquè les famílies monoparentals, famílies sense xarxa familiar i dones que han patit violència de gènere puguin conciliar.


11. La contaminació causa un de cada dos casos d’asma infantil i provoca més de 1.300 morts prematures l’any a Barcelona. Per això, amb el #ProtegimEscoles i la peatonalització de carrers, els barcelonins i barcelonines guanyem vida i salut.


12. Barcelona ha convocat l’oferta pública de feina més gran de la història de la ciutat per reforçar els serveis públics. A més, l’Ajuntament crea milers de llocs de treball amb la construcció d’habitatge públic i la rehabilitació energètica d’edificis. Al març vinent entrarà en vigor la nova contracta de neteja que incrementarà la plantilla amb 400 nous llocs de feina.


Barcelona ha estat elegida Capital Mundial de l’Arquitectura 2026 com a reconeixement a les seves polítiques innovadores i urbanístiques i el 2024 serà la seu de Manifesta, la biennal d’art contemporani més important d’Europa.

Fes-te amb el teu exemplar de Barcelona Guanya, el diari de la Barcelona de la gent comú.

Si tu també vols formar part de Barcelona Guanya participa a Barcelona en Comú