Barcelona en Comú dóna suport a les famílies arreu de Catalunya que han fet boicot a les proves de 3er de primària establertes per la LOMCE

Així mateix, expressa el seu contundent rebuig a les accions del Departament d’Ensenyament davant les pràctiques de boicot portades a terme per les famílies. Tal com ha denunciat la XEI, la consellera Irene Rigau ha amenaçat amb expedientar a les direccions dels centres on les famílies han fet boicot a les “proves Wert” i ha repetit els examens en alguns centres per assegurar que tots els alumnes siguin avaluats, independentment de l’objecció de les seves famílies.

Barcelona en Comú defensa enèrgicament el dret de protesta de les famílies davant una Llei que considerem injusta i segregadora i que no volem per als nostres fills i filles. Aquest dret, a més s’ha portat a terme al marge dels claustres i la direcció de les escoles per la qual cosa demanem que s’aturin immediatament les amenaces a les direccions de centres. Així mateix, demanem que el Departament d’Ensenyament mostri el seu rebuig a la LOMCE no només pel que respecta a la immersió lingüística i a l’atac competencial, que òbviament és cabdal, sinó també pel que comporta en termes de privatització, competitivitat i increment de les formes de segregació dins el sistema educatiu.

Per una educació pública, laica, catalana, democràtica i de qualitat, Barcelona en Comú diu NO a la LOMCE i dóna suport a les accions de boicot desenvolupades per la comunitat educativa organitzada per a frenar l’aplicació de la llei.