Barcelona en comú


Descarrega l'Acord de confluència per Guanyar una Barcelona en Comú

Barcelona obre avui un nou capítol. Les forces dels que creiem que una altra ciutat és possible i que hi ha d'haver una altra relació entre les institucions i la ciutadania ens hem posat d'acord per engegar un programa comú per tornar la política al servei de les persones. Encetem un acord de confluència que farà possible l'única candidatura que pot recuperar la ciutat per la seva gent, plantant cara als que ens han governat fins ara. Sabem que volem una ciutat que s'obri a tothom que hi arriba, madura perquè tothom hi pugui participar i decidir-ho tot i ho farem defensant el bé comú. Una Barcelona on l’espai torni a ser públic i que garanteixi els drets socials de tothom que hi viu i ho farem treballant pel bé comú. Sabem què volem: construir una Barcelona en comú.

Es tracta d'un pas valent en què, per primera vegada, compten més les mesures concretes que no pas les sigles, perquè sabem que només si ens ajuntem tots podrem arraconar la política caduca que no ha tingut en compte ni les necessitats de les persones ni les dels barris. És la política mercantilista i d’aparador, còmplice dels lobbies i dels interessos privats la que ara ens governa. Una política que ha exclòs a cop de tisora els sectors més desafavorits de la societat. Per primer cop treballarem en comú per fer fora aquesta màfia i canviar les regles joc.

Fa uns mesos naixíem per recollir un anhel compartit de canvi per a la nostra ciutat i aconseguíem amb molt poc temps 30.000 firmes i un compromís ferm de molta gent per guanyar Barcelona. Des de llavors no ens ho han posat fàcil. Com sabeu el nom Guanyem Barcelona va ser registrat per una persona que ens ha fet xantatge, amb el vistiplau d'un ministeri que se n'ha desentès amb una ignorància còmplice.

Hem arribat fins aquí després de molta feina conjunta: negociacions, un codi d'ètica política únic a la ciutat i molta feina des dels barris, des dels partits, des de tots els que fins ara hem participat perquè Guanyem sigui possible. El nostre únic objectiu és poder canviar la ciutat i estem segurs de poder-ho fer amb la il·lusió de tots els que fins ara han confiat que així seria i els que sabem que a partir d'avui també s'hi sumaran. En poc temps ens hem organitzat i consolidat i ara no només volem guanyar sinó que sabem també com volem guanyar: plegats, obrint encara més aquest projecte col·lectiu per dur a terme un nou model de ciutat que sigui un referent a Europa. Davant la Barcelona d'uns quants, ara treballem per construir una BARCELONA EN COMÚ, i aquest serà, a partir d'ara, el nom de la candidatura.