5 motius pels quals t'interessen les primàries de Barcelona en Comú

Divendres 13 de febrer es van obrir les primàries per escollir el o la cap de llista i les persones candidates a conselleres de districte de Barcelona En Comú. Creiem que en aquest moment que la ciutadania reclama més i millor democràcia, aquest mandat s'ha de portar a terme des del principi, des de la mateixa confecció de la llista electoral. Comencen les primàries En Comú i et donem 5 motius perquè hi participis: 

1Perquè a la Barcelona dels barris li calen consellers del barri

Creiem que és des del territori que hem d'anar construint la ciutat democràtica i descentralitzada que volem, perquè són els veïns i les veïnes de cada barri els que millor coneixen quins són els assumptes prioritaris que cal tractar per trobar-hi solucions.

2. Perquè volem la ciutadania a l'epicentre de la vida política de la ciutat

La ciutadania ha de ser protagonista en la presa de decisions. La revolució democràtica que estem impulsant només té sentit si tothom hi participa. Amb aquest procés, els veïns i veïnes comencen decidint, mitjançant el vot directe, un membre clau per a la descentralització municipal en la presa de decisions per als barris.

3Perquè els consellers escollits de Barcelona En Comú seran al Consell del districte, però també al carrer

Les persones escollides com a conselleres de districte participaran en el Consell de districte i en els òrgans de districte que corresponguin i hi presentaran preguntes, propostes o esmenes tenint en compte el programa de Barcelona En Comú. Però també, hauran de tenir un contacte constant amb el teixit associatiu i veïnal per tal de defensar-ne els interessos generals.

4.  Perquè volem una política en què ciutadania i representants siguin corresponsables 

Sabem que la ciutadania hi té molt a dir i molt a decidir en aquesta nova manera de fer política que proposem. Per això creiem en la importància d'aplicar els mecanismes necessaris que permetin a la ciutadania exercir la política i fer-se també responsable de la presa de decisions a la ciutat. Davant el paternalisme de la vella política, volem establir les bases d'una societat democràticament madura, capacitada i validada per recuperar el paper polític que li correspon.

5  Perquè volem una política En Comú

Davant  la política d'uns quants del govern de Trias, proposem la política feta En Comú, amb una llista feta entre tots i recuperant una de les reivindicacions històriques del moviment veïnal de Barcelona: escollir els regidors de manera directa. Barcelona En Comú és la primera força que sotmet aquesta elecció a un procés de primàries obertes, al quual s'hi poden presentar totes aquelles persones avalades al menys per dos dels actors de la confluència (Guanyem Barcelona, ICV-EUiA, Podem Barcelona, Procés Costituent i Equo) que es comprometin a complir el codi ètic.

Perquè sabem que volem construir la ciutat i perquè sabem que volem fer-ho En Comú, volem també que hi participis, amb el teu vot, amb la teva candidatura, per guanyar la ciutat En Comú.