Habitatge

Ens hem agrupat activistes i professionals en defensa del dret a l'habitatge davant l'obscena especulació immobiliària que una vegada més colpeja els nostre barris i famílies, abocades a la depredació del mercat immobiliari després de dècades de construcció d'un escenari sempre unívoc d'hipoteques, d'un mercat de lloguers abusius i d'una legislació estatal que ha protegit els beneficis immobiliaris de ben pocs.

Ens vàrem formar a partir dels moviments per l'habitatge que van denunciar una estafa nacional i que va culminar el 15M de 2010 en l'establiment comú de l'objectiu de fer de la nostra ciutat un gran espai habitable. Creiem que el dret a la ciutat és fonamental per entendre la nostra lluita, doncs no ens podem limitar a les visions d'una promoció pública anecdòtica i subalterna a un negoci pervers, ans el contrari, ens agermanem amb moviments internacionals que sempre han considerat que s'ha d'exercir la lluita des de diferents fronts, encarant l'auto-producció, la regulació que faci efectiu el dret a l'habitatge i freni l'especulació immobiliària, i la promoció pública de diverses tècniques innovadores de producció i tinença.

No podem deixar enrere una lluita que ve de lluny, doncs és un dret que s'ha format a consciència de tots aquells que forçats per la migració i la recerca d'un lloc millor on viure-hi, s'han sentit obligats des de fa dècades a reivindicar un espai on construir un habitat. Per aquesta raó contribuïm a les lluites de l'eix d'urbanisme, patrimoni i ciutat, turisme, i ecologia.

Duem a terme xerrades públiques sobre habitatge, coordinació amb les assamblees d'habitatge i altres moviments veïnals, participació amb els col·legis professionals relacionats amb la producció d'habitatge.

Com funcionem?

Fem reunions mensuals i ens comuniquem per grup de Telegram i Googlegroups. Es combina el treball presencial amb l'online. 

habitatgebec@googlegroups.com
Coordinadores: 
David Bravo i David Juarez