Eleccions a consellers i conselleres de districte

En un moment en què la ciutadania exigeix més i millor democràcia és l'hora de posar en pràctica aquest anhel de canvi. És per això que us convidem a presentar candidatura i participar en l'elecció dels consellers i les conselleres del vostre districte. És el moment de decidir qui volem que vagi a les institucions i amb quines prioritats.

La tasca dels consellers/as és primordial en un projecte com Barcelona En Comú, que entén que la ciutadania ha de ser la protagonista de la política pública. A la Barcelona dels barris, és des del territori d'on hem d'anar construint la ciutat democràtica que volem. Progressar cap a una descentralització del poder per donar més pes als districtes és un pas clau. Els veïns i les veïnes han d'estar a l'epicentre de la vida pública dels districtes. Els consellers/es són clau per aprofundir en la corresponsabilització de la política pública que plantegem.

Cada districte va triar en la primera ronda de primàries el seu primer/a conseller/a i actualment ja està designant el seu conseller/a tècnic/a de manera consensuada entre el/la regidor/a de districte i els grups de barri de Barcelona En Comú. Ara es tracta de triar els altres consellers per completar cada equip dels 10 districtes segons els resultats obtinguts per Barcelona En Comú en les passades eleccions municipals. Es poden presentar persones individuals o equips. Més informació aquí: https://barcelonaencomu.cat/ca/com-funciona-leleccio-de-conselleres-i-co...

Des del 22 al 28 de juny a les 23.59 h podràs presentar la teva candidatura. Per fer-ho, has de seguir els següents passos: 

1. Prepara la teva candidatura

Podràs ser candidat/a si:

- Acredites alguna vinculació amb el districte (domicili, lloc de treball, participació activa als espais de Barcelona En Comú o en moviments socials del districte, etc.).

- Et compromets a signar el codi ètic 

- Estàs inscrit/a al registre de Barcelona En Comú. Pots fer la teva inscripció en línia aquí i fer la verificació enviant un correu electrònic a incidenciesregistre@gmail.com o presencialment en algú d'aquest punts: https://participa.barcelonaencomu.cat/verificaciones

2. Presenta la teva candidatura!

Has de descarregar i emplenar el formulari de candidatura disponible en aquest enllaç 

Quan hagis omplert el formulari hauràs de presentar-lo al teu grup de barri de Barcelona En Comú  i/o enviar-lo per correu electrònic a info@bcnencomu.cat. La data límit d'enviaments de candidatures és el diumenge 28 de juny a les 23.59 h. Si no has pogut completar totes les dades necessàries del formulari, hauràs d'acordar amb l'assemblea de districte el termini màxim per fer-ho (que sempre serà anterior al 3 de juliol a les 23.59 h).

3. Validació de candidatures

Totes les candidatures estudiaran del 29 de juny al 3 de juliol a les assemblees de districtes i del 4 al 5 de juliol el comitè electoral de Barcelona En Comú revisarà tota la documentació i emetrà la llista definitiva de candidatures que participaran en la campanya electoral.  

4. Campanya electoral de les candidatures

El 6 de juliol les candidatures seran publicades al web de Barcelona En Comú amb la informació del formulari enviat prèviament.

Els/les candidats/es podran realitzar la seva campanya electoral d'acord amb el reglament.

Les assemblees de districte podran organitzar actes públics de presentació dels candidats/es.

5. Votació dels consellers i conselleres de districte!

Del 16 al 18 de juliol es realitzaran les votacions a través de la plataforma de participació digital de Barcelona En Comú i dels punts de votació presencial que us anunciarem properament. Per poder votar cal haver realitzat la inscripció i validació al registre de Barcelona En Comú. Aquelles persones que encara no estigueu registrades podreu fer-ho directament als punts de votació presencial.

6. Publicació de resultats

Els resultats de les votacions es publicaran a la web de Barcelona En Comú el 19 de juliol.