Software / programari lliure

Promovem la implantació del software/programari lliure en tots els àmbits de la societat. Defensem la llibertat d'elecció de programari per part de l'Administració, de les empreses i de tota la ciutadania. Ens impliquem perquè les tecnologies de la informació i la comunicació sorgeixin en benefici del conjunt de la societat i valorem el programari lliure com a fruit de l'organització, la col·laboració i la dedicació de milers de persones.

Econòmicament, el programari lliure allibera recursos, públics o privats, cosa que repercuteix directament en la creació de llocs de treball de qualitat i fa disminuir l'atur. A més, és un dinamitzador de l'economia col·laborativa, ja que permet als usuaris compartir i millorar els prototips i projectes, i fa que uns i altres se’n puguin beneficiar.

El programari lliure planteja una nova manera d'entendre les llibertats de l'usuari. Ha demostrat que és tècnicament viable, econòmicament sostenible i socialment just, i ha canviat la indústria del programari.

programarilliure@bcnencomu.cat
Coordinadores: 
Manel Perich i Feli Guillen
Grups de treball: 
  • Formació, educació i suport
  • Recerca i àmbit institucional (municipal i Congrés)
  • Economies col·laboratives i cooperativistes